• Koliko u svetu košta obrok u jeftinim restoranima: Švajcarska najskuplja, evo koliko je u Srbiji

  Na stranici World of Statistics objavljen je pregled cena obroka u jeftinim restoranima po državama sveta, a najskuplja je Švajcarska s prosekom od 28,99 dolara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Koliko u svetu košta obrok u jeftinim restoranima: Švajcarska najskuplja, evo koliko je u Srbiji
  Foto: Pixabay

  Među najskupljim su i Danska, Sjedinjene Američke Države, Luksemburg, Belgija, Norveška i Velika Britanija gde ćete za prosečan obrok u jeftinom restoranu morati da izdvojite 18 dolara i više.

  Kada govorimo Srbiji, prosečna cena obroka u jeftinom restoranu je 7,42 dolara, ali kada je region u pitanju nije najskuplja. U BiH je prosečna cena 5,01 dolar, u Severnoj Makedoniji 5,29 dolara, a u Hrvatskoj je prosek 10,84 dolara.

  Na dnu liste – s najmanjim prosečnim cenama su i Pakistan, Bangladeš, Nepal, Indonezija, Vijetnam, Alžir, Malezija, Šri Lanka, Tajland i Bolivija gde prosečna cena obroka u jeftinom restoranu ne prelazi tri dolara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Prestupne godine – šta bi bilo da ih nema

  Učili smo da je Zemlji potrebno 365 dana da napravi pun krug, ali to putovanje traje oko 365 i još četvrt dana. Prestupne godine postoje i pomažu da se kalendar od 12 meseci uskladi sa kretanjem […]

  Najstariji bukvar na našem jeziku

  Smatra se da je bukvara moralo biti na našim prostorima i u srednjem veku, ali najstariji bukvar za koji se danas zna jeste onaj koji je napisao, i u Mlecima 1597. štampao, jeromonah Sava Dečanac, […]