Dubav čamac Foto: arhiva 013info/ilustracija
Hronika

Na levoj obali Dunava, nizvodno od Pančeva, nasukana jahta!

Izvor: 
Beta/Blic Ned, 16/10/2016 - 09:58

Austrijska jahta sa dva člana posade, oba iz Rumunije, nasukala se usled jakih udara vetra i talasa na levoj obali Dunava između Velikog Gradišta i Pančeva. 

Zahvaljujući brzoj reakciji nadležnih službi nema povređenih, saopšteno je iz kabineta ministarke građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Jahta se nasukala u subotu, 15. oktobra, ujutro, jer su je jak vetar i talasi naneli na plićak i ribarske mreže oko koje se propeler umotao i onemogućilo dalje manevrisanje.

Lučke kapetanije Veliko Gradište i Pančevo su delovale sinhronizovano, i prenele informaciju Operativnom centru MUP Pančevo, koji je dalje preduzeo mere u traganju i spasavanju.

Kako "Blic" saznaje jahtu je sa bočne strane "udario" vetar i bacio je u plitak deo gde joj se elisa upetljala u ribarske mreže, pa se prevrnula.

 

- Video sam jahtu nekoliko puta danas pre nezgode, i dok je plutala prevrnuta, ali više je ne vidim, možda je već izvučena iz reke - rekao je za "Blic" Živorad Sekulić, vlasnik skele u Banatskoj Palanci.

Lučke kapetanije Veliko Gradište i Pančevo su delovale sinhronizovano i javile Operativnom centru MUP Pančevo, koji je dalje preduzeo mere u traganju i spasavanju, pa su na mesto nesreće isplovili spasilački brodovi i čamci.

- Ova jahta danas nije jedina koja je nastradala od vetra, već je i par šlepova rastureni po obali. Većina njih je prazna, sem jedne koja je puna uglja - priča za "Blic" Živorad Sekulić, vlasnik skele u Banatskoj Palanci.

Dežurni čamac MUP je članove posade jahte u ranim popodnevnim časovima preuzeo i prebacio u Belu Crkvu. Imajući u vidu da je vetar u slabljenju, tokom sutrašnjeg dana će biti preduzete mere na oslobađanju propelera kako bi jahta mogla da nastavi plovidbu.

Najnovije vesti

Društvo
Flaširana voda

Zbog havarije deo Pančeva bez vode

Zbog havarije na vodovodnoje mreži u petak, 24. februara, bez vode će ostati ulica Kralja Milana Obrenovića od Kneza Mihajla do Prote Mateje Nenadovića i to u periodu od 9 do 11h.