Hronika

Radnika ugušio amonijak u Azotari

Pančevo, Sre, 04/01/2017 - 13:49
Vladimir Đoković

Prema potvrdama koje smo dobili ih HIP Azotare posle 12 sati dogodila se nesreća u pogonu Karbamid u kojoj je jedno lice smrtno stradalo.

- Došlo je do proboja dihtunga u pogonu Karbamid. Radnik koji je bio u neposrednoj blizini udahnuo je taj amonijak i preminuo. Brzo su reagovale naše vatrogasno spasilačke ekipe pa je oblak amonijaka koji se stvorio razblaživan vodom na prostoru Azotare, izjavila je Gordana Vasojević, šef službe zaštite životne sredine u HIP Azotari.

Prema potvrdama iz gradskih zdravstvenih ustanova saznali smo da je nesrećni Azotarac fabričkim sanitetom prebačen do grada gde je pokušavana reanimacija.

Podovom ove nesreće u HIP Azotari vanredni nadzor obavlja pokrajinski inspektor za zaštitu životne sredine Šimon Bančov.

Nešto pre 13 sati u centru grada osetilo se značajno prisustvo amonijaka u vazduhu. 

Najnovije vesti

Društvo

Uskoro Sajam zapošljavanja u Pančevu

Filijala Pančevo Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizuje pančevački Sajam zapošljavanja koji će se održati u sredu 29.marta, na korzou u periodu od 11 do

Srbija

SRBIJA: Sve manje obolelih od tuberkuloze

Kao i prethodnih godina, i ove godine se Srbija priključuje Svetskoj kampanji obeležavanja 24. marta, Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze (TB) pod sloganom „Zajedno protiv tuberkuloze“. Ove