Hronika

Radnika ugušio amonijak u Azotari

Pančevo, Sre, 04/01/2017 - 13:49
Vladimir Đoković

Prema potvrdama koje smo dobili ih HIP Azotare posle 12 sati dogodila se nesreća u pogonu Karbamid u kojoj je jedno lice smrtno stradalo.

- Došlo je do proboja dihtunga u pogonu Karbamid. Radnik koji je bio u neposrednoj blizini udahnuo je taj amonijak i preminuo. Brzo su reagovale naše vatrogasno spasilačke ekipe pa je oblak amonijaka koji se stvorio razblaživan vodom na prostoru Azotare, izjavila je Gordana Vasojević, šef službe zaštite životne sredine u HIP Azotari.

Prema potvrdama iz gradskih zdravstvenih ustanova saznali smo da je nesrećni Azotarac fabričkim sanitetom prebačen do grada gde je pokušavana reanimacija.

Podovom ove nesreće u HIP Azotari vanredni nadzor obavlja pokrajinski inspektor za zaštitu životne sredine Šimon Bančov.

Nešto pre 13 sati u centru grada osetilo se značajno prisustvo amonijaka u vazduhu. Najnovije vesti

PR

Pravilan odabir naočara

Osim koži, sunce tokom leta šteti i našim očima. Zato izlaganje sunčevoj svetlosti osim povoljnih efekata na organizam, može izazvati i niz kratkoročnih i dugoročnih posledica, te je neophodno da

Zabava

Još samo sedam dana do Exita!

Ovogodišnje EXIT Leto ljubavi uveliko je počelo, a od novog izdanja EXIT festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi deli nas još samo sedam dana! Ovogodišnji EXIT proslaviće 50 godina čuvenog Leta