• Promocija knjige “Obećani svemir” Nemanje Dragaša

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Promocija knjige Nemanje Dragaša, “Obećani svemir” održaće se u ponedeljak, 25. maja u 19h, u svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo.

    “Obećani svemir” je treća po redu knjiga, najmlađeg ćlana Udruženja književnika Srbije.Na 45. Festivalu poezije mladih u Vrbasu, osvojio je prvu nagradu, te je Kulturni centar Vrbas – Festival poezije mladih objavio ovu knjigu u maju.

    Knjiga ima četiri tematska ciklusa: Ne vraćaj me, Somot i prašina, Lakše od stvarnosti i Četvrti zid. Knjiga predstavlja autentičnu poetiku koja isijava kosmičku energiju iz suštine čoveka u društvu i vremenu. Novine “Politika”, “Večernje novosti”, “Pančevac”, “Naše novine”…su ovu knjigu ocenile kao jednu od onih koje vredi pročitati. Prema rečima novinara, “Obećani svemir” na poseban način tretira trenutke i pojave, stavljajući u središte čovekovog svemira duhovna i estetska svojstva života i bezuslovnog jedinstva kojem težimo tokom celog života.

    Nemanja Dragaš je jedan od najnagrađivanijih mladih pesnika, a 2012. godine je u dnevnom listu “Politika”, u novogodišnjoj rublici “Ovo je bila njihova godina” proglašen jednim od najuspešnijih mladih umetnika Srbije.

    Autor je knjiga “Fantazija u plavom” (2008) i “Mikrofonija zrelosti” (2010)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura