• Konačno stavljena tačka na spekulacije: Neće biti produžen mini raspust

  Nema epidemioloških indikacija da se produži mini odmor za đake koji je planiran za Dan državnosti – Sretenje 15. i 16. februra, kažu za Euronews Srbija u Institutu za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Konačno stavljena tačka na spekulacije: Neće biti produžen mini raspust
  Foto: Pixabay

  Spekulacije o produženju mini odmora za đake na celu narednu nedelju krenule su od direktora pojedinih škola. Naime, neki od njih su u neformalnim komunikacijama u okviru opštinskih aktiva škola predložili da se produži đačka pauza za Sretenje, na celu narednu nedelju. Predlog je stigao jer sve teže organizuju nastavu zbog velikog broja obolelih nastavnika od gripa i drugih respiratornih infekcija.

  U Batutu kažu da trenutna epidemiološka situacija ne nalaže posebne mere u školskim i drugim kolektivima.

  „Nema epidemioloških indikacija za produžavanje školskog raspusta. Zatvaranja škola ili prelazak na onlajn nastavu zbog povećane cirkulacije uzročnika tokom sezone respiratornih infekcija ima ograničen uticaj na učestalost respiratornih infekcija, jer se time ne sprečavaju kontakti dece koji se, po pravilu, odvijaju i van škole. Drugačija epidemiološka situacija je bila u vreme epidemije kovida 19“, navode u Batutu.

  U Ministarstvu prosvete ranije su za Euronews Srbija rekli da nisu uputili nikakav zahtev direktorima škola koji se odnosi na izjašnjavanje po pitanju produžetka Sretenjskog raspusta na celu sledeću nedelju, niti je ovakva inicijativa do sada stigla Ministarstvu prosvete.

  „Kao i uvek odluku o eventualnom produžetku raspusta zbog epidemiološke situacije, Ministarstvo prosvete donosi na preporuku nadležne institucije Ministarstva zdravlja, odnosno Instituta za javno zdravlje ‘Dr Milan Jovanović Batut’, koji kontinuirano prati epidemiološku situaciju“, naveli su u Ministarstvu prosvete za Euronews Srbija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Objavljene nove cene goriva

  U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 204 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 185 dinara po litru, saznaje […]

  Sprečeno krijumčarenje migranata preko Drine

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u nastavku aktivnosti Štaba za suzbijanje iregularnih migracija u Malom Zvorniku, sinoć su sprečili krijumčarenje migranata preko Drine i državne […]