• Evo gde možete da odnesete sakupljene čepove u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na teritoriji Srbije postoje dva udruženja „Čepom do osmeha“ i „Čep za hendikep“, koja se bave prikupljanjem čepova sa ciljem da se njihovom reciklažom obezbede ortopoedska i razna druga pomagala za one kojima je ovaj vid pomoći neophodan.

    Kao i u celoj zemlji tako i u Pančevu na više lokacija možete ostaviti čepove. Najveći broj lokacija oba udruženja se nalazi u predškolskim i školskim ustanovama, pa ukoliko imate nekog školarca možete donirati čepove na ovaj način.

    Udruženje „Čepom do osmeha“ u Pančevu ima 20 postavljenih kutija za doniranje čepova, ove u koje može bilo koji građanin da ostavi čepove su:

    SMS FITNESS klub, Maksima Gorkog 141

    Prodavnica tepeta TAPETINO, ugao Svetog Save i Braće Jovanovića

    Turistička agencija VOYAGER, Vojvode Radomira Putnika 3a

    Zdravstvena ambulanta NOVI GRAD, Braće Jovanovića bb – Kotež I

    Prodavnica zdrave hrane „ČAROBNO ZRNCE“, Braće Jovanovića 94 (kod kružnog toka na Kotežu I)

    JKP Zelenilo – PIJAČNA UPRAVA

    Kozmetički salon i butik Valentina, vojvode Petra Bojovića 12

    Ovo Udruženje je do sada doniralo 15 pomagala, među kojima su i deca sa teritorije Pančeva. Prošle godine je nova savremena invalidska kolica dobio je David Vanevski iz Jabuke, a početkom 2017. godine kolica su uručena i Aleksi Drakuliću iz Kačareva.

    U narednom periodu akcijom ovog udruženja biće dodeljena pomoć i 16. detetu koje takođe iz Pančeva. U pitanju je Nikola Vukelić, desetogodišnji dečak koji boluje od cerebralne paralize. On je izgubio vid i govor, a asma mu otežava prohodnost respiratornih puteva. Reciklažom plastičnih čepova biće mu obezbeđen medicinski aspirator.

    Udruženje „Čep za hendikep“ su osnovale upravo osobe sa invaliditetom 2013. godine, ali samostalno funkcioniše od 2016. godine. Do sada je uručeno preko 50 pomagala. U Srbiji sarađuju sa velikim brojem škola, institucija i društveno odgovornih kompanija. Oko 70% donacija dolazi iz Beograda, a odmah iza glavnog grada je Pančevo. U predškolskim ustanovama „Dečja radost“ se svakog meseca prikupi od 300-350kg čepova. Ostale kutije za prikupljanje čepova nalaze se na sledećim lokacijama:

    – Medicinska škola Pančevo

    Soulfood, Vojvođanski bulevar bb, 060 2244 207 u restoranu u Aviv parku

    Gomex, MP „PANČEVO CENTAR“ A. Dimitrija Tucovića 7, 063/401-634 M. 061/361-1911 [email protected]

    Gomex, MP „STARČEVO“ A. Partizanska 2, Starčevo, 013/633-133 M. 063/371-189 [email protected]

    Gomex, MP „OMOLJICA“ A. Maršala Tita bb, Omoljica,  013/61 76 16 M. 062/ 30 49 51 [email protected]

    – Benzinske pumpe MOL

    U decembru 2016. godine uručena su automatska invalidska kolica Ivanu Milanoviću, učeniku OŠ „Miroslav Antić Mika“. Akciji su se priključili svi učenici škole od prvog do osmog razreda koji su redovno donosili čepove u školu. Volonteri organizacije „Čep za hendikep“ u školu su dolazili po pozivu i odnosili plastične čepove. Ovoj akciji pridružili su se nastavnici i komšije i svi zajedno sakupili više od pola tone čepova.

    Na teritoriji Srbije postoje dva udruženja „Čepom do osmeha“ i „Čep za hendikep“, koja se bave prikupljanjem čepova sa ciljem da se njihovom reciklažom obezbede ortopoedska i razna druga pomagala za one kojima je ovaj vid pomoći neophodan.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]