Ekonomija

Ništa od smanjenja poreza i doprinosa

Izvor: 
Beta Čet, 18/08/2016 - 19:51

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je danas da će Vlada Srbije raditi na poboljšanju poreskog sistema, ali da još nije vreme za smanjenje poreza i doprinosa.

Knežević je, povodom zahteva Mreže za poslovnu podršku da se smanje porezi i doprinosi na zarade i uvede progresivno oporezivanja plata, kazao da će se njegovo ministarstvo u narednom periodu odrediti prema tim predlozima i primeniti sve što je moguće.
 
Ocenio je da je „poreski sistem komplikovan i da se ne može preseći odjednom".
 
– Lepo je čuti ovakve zahteve. Svi se mi zalažemo za veću proizvodnju i manje poreze i doprinose. Pitanje je samo da li je moguće da 1,7 miliona penzionera dobija penzije, da li je moguće da milion ljudi u javnim službama i administraciji prima plate i da li je moguće da naše školstvo i zdravstvo funkcioniše, ako smanjimo poreze i doprinose – rekao je Knežević.
 
Istakao je da su porezi i doprinosi u Srbiji najmanji u okruženju i da su na nivou zemalja koje imaju najbolje poreske sisteme. On je podsetio da su u proceduri izmene Zakona o finansiranju lokalnih samouprava i najavio da će neke mere iz oblasti poreske politike biti pripremljene i u budžetu za 2017. godinu.
Autor: Beta


Marketing

Najnovije vesti