Privredni putokaz

Priče pančevačkih privrednika

Pančevo, Ned, 28/02/2016 - 00:31

PANČEVO - Kompanija „Božić i sinovi“ rezultat je višedecenijskog preduzetničkog rada njenog vlasnika, Jovice Božića i dobar primer koji pokazuje razvoj jednog preduzetničkog posla, njegove transformacije u skladu s okolnostima poslovanja.

Žarko Jelisavčić  ima 25 godina, a već tri godine je vlasnik ugostiteljskog objekta u Njegoševoj ulici, Kafe Bara „Amareto“. U ovaj posao je ušao iz čiste ljubavi prema ugostiteljstvu, i kao dete oduvek je maštao da će se baviti tim poslom.

Mirjana Savkov, vlasnica SMS fitnes centra u Pančevu, koji postoji od 2010. godine, kaže da je preduzetništvo nešto u čemu bi trebalo svako da se okuša kako bi zaposlio sebe ili otkrio neke svoje mogućnosti. Za uspeh važno je biti istrajan, uporan, hrabar.

Katarina Mandić iz Pančeva pre nešto više od pet godina odlučila je da svoj višegodišnji hobi pretvori u preduzetnički poduhvat. Danas je zadovoljna što je donela takvu odluku i što i pored brojnih otežavajućih okolnosti za razvoj preduzetništva u Srbiji uspeva svoje proizvode da izvozi, ali i da ih plasira u Srbiju. Osnovna delatnost tkačko-zanatske radnje „Katarina M“  je proizvodnja tkanina odnosno ručno tkani delovi narodne nošnje i proizvodi suvenirskog tipa.

Miloš Pavlović je pre godinu dana otvorio berbernicu “Gentleman style” u centru grada. I u njegovom slučaju, presudila je ljubav prema ovom poslu.

ministarstvo.jpg


Marketing

Najnovije vesti