• Carinici sprečili šverc garderobe vredne 20.000 evra

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Carinici su 20. februara 2021. godine na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, zaplenili firmiranu robu, čija je vrednost procenjna na oko 20.000 evra.

     

    Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju, zelenim kontrolnim prolazom namenjenim putnicima koji nemaju robu za carinjenje, pristigao „porše“ danskih registarskih oznaka.

     

    Njime su iz Beča ka Beogradu putovali 27-godišnji danski državljanin srpskog porekla i 33-godišnja državljanka Srbije.

     

    Na pitanje da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli i vozač i njegova saputnica su odgovorili odrično, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag.

     

    Međutim, prilikom detaljne kontrole za koju je automobil ipak izdvojen, najpre su u prtljažniku pronađena dva velika kofera, a potom i na zadnjem sedištu dve kutije „krcate“ novim firmiranim stvarima robnih marki „luj viton“, „dior“ i „šanel“.

     

    Vrednost torbi, novčanika, patika, cipela, kupaćih kostima, kaiševa, sunčanih i naočara sa dioptrijom procenjena je na oko 20.000 evra, na osnovu originalnih faktura pronađenih u torbi putnice koja se prijavila kao vlasnik neprijavljene robe.

     

    Napominjemo da se prilikom prelaska granice u putničkom prometu mora prijaviti sva novokupljena roba čija vrednost prelazi 100 evra, jer se u suprotnom čini carinski prekršaj.

     

    Fotografije: Uprava carina

     

    Carinici su 20. februara 2021. godine na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, zaplenili firmiranu robu, čija je vrednost procenjna na oko 20.000 evra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Srbija se posle filmova i gejminga okreće i muzici

    Srbija će se, posle razvijanja kinematografije i gejming industrije, okrenuti i ka muzici, koja možda ne generiše toliko prihoda, ali se ocenjuje da ima veliki potencijal. Iz godine u godinu […]

    Batut: Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol

    Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Od početka godine, redovno je u saopštenjima Hitne pomoći da je zbrinuto […]