• DS: Kapetan Dragan radi ono što Vučić misli

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Demokratska stranka saopštila je da režim Aleksandra Vučića sistematski nastoji da abolira i oslobodi počinioce najtežih krivičnih dela koji su pravosnažno osuđeni u periodu od 2000. do 2012. godine.

    – U pokušajima diskreditacije presuda i afirmacije trgovaca narkoticima, ubica i ratnih zločinaca, najviše napora se ulaže u odbranu Darka Šarića i osuđenih za ubistvo premijera Srbije dr Zorana Đinđića, a u operaciju rehabilitacije Zvezdana Jovanovića, koji je osuđen kao neposredni izvršilac ubistva premijera Đinđića, od nedavno je uključen i Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan. Prilikom otvaranja svoje kancelarije u multietničkoj Subotici, Vasiljković je čak i prodavao majice sa likom osuđenog ubice srpskog premijera i porukom: „Sloboda za heroja Zvezdana Jovanovića“, kaže se u saopštenju Demokratske stranke.

     

    Demokratska stranka ukazuje na činjenicu da iza Kapetana Dragana u njegovim poslednjim akcijama stoji sadašnja vlast i vođa vladajućeg režima Aleksandar Vučić lično.

    – Kapetan Dragan danas govori ono što Vučić i njegovi saradnici misle i radi ono što je radio i Vučić dok nije postao vlast i navukao masku evropejca i prozapadnog političara. Zbog toga Demokratska stranka i za Vasiljkovićeve ispade osuđuje glavnog inspiratora i pokrovitelja njegovih sramnih aktivnosti: vođu Srpske napredne stranke i mafijaške hobotnice u Srbiji Aleksandra Vučića, saopštavaju iz DS-a.

     

    Oni dodaju da nekadašnji Đinđićevi saradnici poput Gorana Vesića, Vladimira Popovića Bebe i Čedomira Jovanovića, ali i svi ostali koji su nekad bili sa nama u istom stroju a sada čine integralni deo Vučićevog režima, zaslužuju i mnogo više od verbalne osude.

    – Zbog toga što danas stoje u istom stroju sa Šešeljem, Legijom, Vulinom, svim ratnim zločincima i ratnim profiterima, mafijom i ostalim Đinđićevim političkim protivnicima i ličnim neprijateljima – svi pomenuti i njima slični zaslužuju prezir čitave Srbije. Demokratska stranka je sve njih odavno s prezirom odbacila i zbog toga je tako brutalno i dušmanski napadaju u svom pokušaju da je unište. Uzalud se nadaju da će tako uništiti i svedoka i dokaze svoje izdaje Đinđića i svega u šta je ubijeni premijer i predsednik Demokratske stranke verovao i za šta se borio, stoji u saopštenju

     

    – I na kraju, od izuzetne važnosti je reći da Dragan Vasiljković i njemu slični klovnovi ovom režimu služe za skretanje pažnje. Činjenica da su predstavnici vlasti stvarali i koordinirali organizovanim kriminalnim grupama, poput Belivukove, neće ostati u senci ovakvih pokušaja režimske propagande da preusmeri pažnju javnosti, zaključuje se u saopštenju.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Srbija se posle filmova i gejminga okreće i muzici

    Srbija će se, posle razvijanja kinematografije i gejming industrije, okrenuti i ka muzici, koja možda ne generiše toliko prihoda, ali se ocenjuje da ima veliki potencijal. Iz godine u godinu […]

    Batut: Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol

    Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Od početka godine, redovno je u saopštenjima Hitne pomoći da je zbrinuto […]