• Novinarki VOICE-a brojne pretnje zbog pisanja o vijetnamskim radnicima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Redakcija Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) saopštila je da je rad njihove novinarke iz Zrenjanina Ivane Gordić ugrožen zbog različitih vrsta pretnji.
     
    VOICE je prvi medij u Srbiji koji je objavio priču o teškim uslovima života u kojima se nalaze radnici zaposleni na izgradnji kineske fabrike guma Linglong. Od tada pa do danas naša novinarka se suočava sa nizom teškoća u radu i sa pretnjama„, navodi VOICE.
     
    Precizira se da nepoznati muškarci pokušavaju da novinarku onemoguće u izveštavanju na sve načine – od snimanja i fotografisanja mobilnim telefonom, do pokušaja da se novinarskim ekipama u kojima je i Ivana Gordić, fizički, automobilima, prepreči put.
     
    Da stvar bude gora, pojedini takozvani građanski aktivisti i opozicionari poručuju da su za našu novinarku ‘samo vrelo ulje, katran i perje’, a na grupama na društvenim mrežama nesmetano šire šovinizam i rasizam„, saopštio je VOICE.
     
    Dodali su da će redakcija i Nezavisno društvo novinara Vojvodine kao izdavač zaštititi novinarku.
     
    „Ukoliko se pretnje nastave, zahtevaćemo od nadležnih organa da sankcionišu sve osobe koje prete novinarki Ivani Gordić i o tome obavestiti relevantne međunarodne institucije„, upozorio je VOICE.
     

    Redakcija Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) saopštila je da je rad njihove novinarke iz Zrenjanina Ivane Gordić ugrožen zbog različitih vrsta pretnji.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Srbija se posle filmova i gejminga okreće i muzici

    Srbija će se, posle razvijanja kinematografije i gejming industrije, okrenuti i ka muzici, koja možda ne generiše toliko prihoda, ali se ocenjuje da ima veliki potencijal. Iz godine u godinu […]

    Batut: Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol

    Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Od početka godine, redovno je u saopštenjima Hitne pomoći da je zbrinuto […]