• Zvezda u osmini finala Lige Evrope. I Partizan prošao u nokaut fazu Lige konferencije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Fudbaleri Crvene zvezde uspeli je da ostanu neporaženi na gostovanju Bragi 1:1 u meču poslednjeg kola grupe F Lige Evrope i tako odbrane prvo mesto i plasman u osminu finala ovog evropskog takmičenja.

    Crvena zvezda je i pre poslednjeg kola osigrala evropsko proleće, samo je bilo pitanje da li će zadržati prvo mesto u grupi F Lige Evrope ili će zavšiti na poziciji dva ili tri. Odnosno da li će nastaviti nadmetanje u Ligi Evrope ili će se preseliti u niže takmičenje, Ligu konferencije gde je i Partizan.

    Crveno-beli su pre poslednjeg kola bili prvi na tabeli sa deset bodova, jednim više od Brage i dva od danskog Midtjilanda koji je gostovao bugarskom Ludogorencu, poslednjem na tabeli koji je izgubio sve šanse za plasman.

    Braga je povela u 52. minutu. Gobeljić je nakon centaršuta nesmotreno igrao rukom, a italijnski arbitar Marko Guida pokazao na belu tačku. Penal je izveo Brazilac Galeno i savladao Milana Borjana – 1:0 za domaći tim.

    Od tog trenutka Zvezda je krenula ofanzivnije na gol Portugalaca i nagrada je stigla u 70. minutu. Radovan Pankov je nakon prekida u šesnaestercu Brage dobio udarac u lice i sudija je ponovo pokazao na penal, ovog puta za Crvenu zvezdu. Siguran izvođač bio je Aleksandar Katai – 1:1.

    Braga je do kraja meča pokušavala da dođe do pobede, ali se Zvezda dobro branila, Borjan je bio na visini zadatka i na kraju odigrala nerešeno i sačuvala prvo mesto u grupi.

    Veliki uspeh za tim Dejana Stankovića.

    U drugom meču ove grupe između Ludogoreca i Midtjilanda takođe je bilo nerešeno, ali 0:0.

     
    Partizan je remizirao sa Anortozisom rezultatom 1:1 u 6. kolu Lige konferencija.

    Fudbaleri Partizana kao drugoplasirani odlaze iz grupe B u osminu finala Lige konferencija.

    Partizan je uspeo da prezimi u Evropi u prvom ikada održanom takmičenju Lige konferencija zahvaljujući sjajnom Milovanoviću koji je postigao jedini gol za crno-bele.

    Kada pogledamo utakmicu, videćemo da je Partizan od samog starta bio agresivan, diktirao tempo i pokušavao da ugrozi gol Anortozisa, a prvi je zapretio Jović još u 9. minutu.

    Najopasniju priliku su imali gosti u 15. minutu kada je Deletić šutirao, a Popović spasio Partizan, da bi pet minuta kasnije navijači Partizana imali razloga za slavlje.

    Osamnaestogodišnji napadač Partizana Marko Milovanović je uspeo da se odlično snađe u kaznenom prostoru i da postigne svoj prvi gol u Evropi, odnosno treći u nizu na tri uzastopne utakmice.

    Delovalo je da će crno-beli uspešno premostiti ovo poluvreme i ovaj meč, a onad je u 33. minutu usledila katastrofalna greška golmana Popovića koji iz samo sebi poznatog razloga istrčava i pravi penal…

    Hristodulopulos je penal relizovao i doneo poravnanje, a mogli su gosti i do prekoreta da Saničanin nije fantastično reagovao u 43. minutu susreta, da bismo u nadoknadi videli veliku šansu crno-belih koja odlazi u nepovrat nakon slabe reakcije Uroševića ispred golmana Anortozisa.

    Drugo poluvreme je bilo nekako dosadno i bez previše uzbuđenja, a Kiprani su u 49. minutu „pokazali zube“ kada je kombinacija Popović-Deletić zapretila golu crno-belih.

    Urošević je bio ofanzivan kolko god je to bilo moguće, ubacivao se i Miljković i pokušavao centaršutevima da pronađe Milovanovića, ali su se gosti uspešno branili.

    Mogao je Partizan nekoliko puta iz kontra napada da postigne gol, ali su izabranici Aleksandra Stanojevića nekako uvek uspevali da se spotaknu i ostanu bez lopte.

    Sve u svemu, Partizan je uspeo da prođe dalje ovim remijem, proleće u Evropi je obezbeđeno i crno-beli će u ponedeljak saznati imena svojih novih rivala.

     

    Fudbaleri Crvene zvezde uspeli je da ostanu neporaženi na gostovanju Bragi 1:1 u meču poslednjeg kola grupe F Lige Evrope i tako odbrane prvo mesto i plasman u osminu finala ovog evropskog takmičenja.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Srbija se posle filmova i gejminga okreće i muzici

    Srbija će se, posle razvijanja kinematografije i gejming industrije, okrenuti i ka muzici, koja možda ne generiše toliko prihoda, ali se ocenjuje da ima veliki potencijal. Iz godine u godinu […]

    Batut: Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol

    Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Od početka godine, redovno je u saopštenjima Hitne pomoći da je zbrinuto […]