• Pojela glasački listić na izbornom mestu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Ministarstvo unutrašnjih poslova Bugarske objavilo je da je tokom parlamentarnih i predsedničkih izbora do popodneva primljeno 847 izveštaja o navodnim kršenjima izbornog zakonodavstva.
     
    Od toga, 688 su optužbe za podmićivanje glasača, 35 za ilegalnu kampanju, 18 za korporativno glasanje, a tri za uništavanje izbora.
     
     
    Bugarski mediji su izvestili o incidentu na biračkom mestu u Sofiji tokom kog je 74-godišnjakinja uzela glasački listić iz automata i umesto da ga stavi u glasačku kutiju – pojela ga je.
     
    Žena je odbila da preda glasački listić članovima izborne komisije, koji su je pojurili niz stepenište, pre nego što je papir sažvakala i progutala, prenosi „Sofia globe“.
     
    Prema portalu dnes.bg, predsednica biračkog odbora na tom glasačkom mestu Snežana Koleva izjavila je da građanka nije bila zadovoljna svojim izborom i tražila je drugi glasački listić, a kada joj je objašnjeno da ne može da ga dobije, pojela ga je u prisustvu policije.
     
    Svi policajci bili su svedoci da je birač progutao glasački listić, a Koleva je, kako je rekla, zatražila pomoć Centralne izborne komisije, odakle je dobila direktivu da u zapisniku napiše da je glasački listić pojeden.
     
    Bugarska nacionalna televizija izvestila je da izborni propisi ne sadrže uputstvo izbornim komisijama kako da reaguju u takvom slučaju, ali da glasački listić koji nedostaje neće uticati na valjanost izbora, jer izborna komisija zna šta se s njim dogodilo. 
     
    U Bugarskoj se u 20 sati zatvaraju birališta na trećim parlamentarnim izborima ove godine i izborima za predsednika države. Pravo glasa ima 6,7 miliona birača, a među 23 predsednička kandidata smatra se da je favorit sadašnji šef države Rumen Radev, javile su agencije. Izbori su sazvani jer posle glasanja u julu u parlamentu nije formirana većina. 
     

    Ministarstvo unutrašnjih poslova Bugarske objavilo je da je tokom parlamentarnih i predsedničkih izbora do popodneva primljeno 847 izveštaja o navodnim kršenjima izbornog zakonodavstva.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Obeležava se Dan planete Zemlje

    Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

    Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

    Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]