• NIS-ovih 480 miliona evra ulaganja na teritoriji Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Generalni direktor Naftne industrije Srbije o strategiji razvoja kompanije do 2025. godine dao je intervju za Radio Televiziju Srbije.

    U investicionom ciklusu o kome je pričao ukupne investicije na teritoriji Pančeva vredne su 480 miliona evra.

    Kiril Tjurdenjev je u intervjuu za RTS rekao da je najvažnije što u pančevačkoj Rafineriji već grade ekološko postrojenje „duboka prerada“ koje omogućava proizvodnju mazuta bez sumpora.

    „To je trenutno ključni projekat NIS-a, investicija od 300 miliona evra a postrojenje će početi sa radom u trećem tromesečju 2019. godine“ – rekao je Tjurdenjev za RTS.

    Druga NIS investicija u Pančevu je termoelektrana toplana.

     “Sa „Gasprom Energoholdingom“ već radimo na projektu izgradnje termoelektrane – toplane Pančevo, vrednom 180 miliona evra, koji će nam 2019. obezbediti i električnu i toplotnom energiju za potrebe kompanije a ostatak ćemo plasiratari na tržište. “ – izjavio je Tjurdenjev.

    Za RTS generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev najavio je da će u budućnosti biti izgrađen i vetropark Plandište što je inveticija od 140 miliona evra.

    U investicionom ciklusu o kome je direktor NIS-a pričao ukupne investicije na teritoriji Pančeva vredne su 480 miliona evra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]