• EKSPRES SEDNICA SKUPŠTINE PANČEVA: 70 odluka za 70 minuta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevačka vlast sa većinom od 42 odbornika od ukupno 70 veoma efikasno danas je sprovela sednicu skupštine grada. Na dnevnom redu bilo je sedamdesetak tačaka koje su pretvorene u odluke skupštine za ciglo 70 minuta.

    Do ovakvog brzog voza došlo je pošto je 21 odbornik opozicije, od radikala i socijalista preko demokrata i dostajebilovaca, pa da do novopečenih samostalaca i ligašice, složno napustio skupštinsku sednicu.

    Povod je bilo ignorisanje predloga opozicije da raspravlja i o gradskom novcu kojim se plaća javno informisanje, koje opozicija ocenjuje kao stranačko, odbijanje da se razgovara o sudbini gradske Apoteke a pre svega insistiranje SNS većine da se odlučuje o više od 30 tačaka koje su tokom noći uvrštene u predlog dnevnog reda.

    Inače efikasna većina, koja malo priča, a brzo glasa, tako je dobila zeleno svetlo da o 70 tema donese 70 odluka za 70 minuta.

    Tako je usvojen i recimo završni račun budžeta grada Pančeva za 2016. godinu, dokument na 200 strana, a koji je Gradsko veće pred odbornike uputilo 18. maja popodne da bi 19. maja o njemu bilo odlučivano.

    Pančevačka vlast sa većinom od 42 odbornika od ukupno 70 veoma efikasno danas je sprovela sednicu skupštine grada. Na dnevnom redu bilo je sedamdesetak tačaka koje su pretvorene u odluke skupštine za ciglo 70 minuta.

    https://013info.rs/vesti/politika/pancevo-zasto-je-21-odbornik-opozicionih-stranaka-napustio-sednicu-skupstine-grada

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]