• PANČEVO: 168 predškolaca i osnovaca druži se i uči na srpskom i engleskom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

     

    U Pančevu se već više godina u vrtiću “Petar Pan” i školi “Sveti Sava” vaspitava i uči na srpskom i engleskom uporedo. Ove godine dvojezičnu vaspitnu grupu u vrtiću čini 9 dečaka i 11 devojčica. Dok u školi 8 nastavnika u šest odeljenja za ukupno 148 učenika nastavu iz matematike, sveta oko nas, biologije, matematike, tehničkog i informatičkog obrazovanja i informatike i računarstva drži na engleskom jeziku. Što je 35-40 posto nastavnog gradiva na engleskom jeziku.

    Od ove godine škola “Sveti Sava” dvojezičnu nastavu ne drži prema projektu već na osnovu rešenja nadležnog ministarstva prosvete.

    Izveštaj o bilingvalnoj nastavi u vrtiću i školi usvojio je gradski Tim za koordinaciju aktivnosti na uvođenju dvojezične nastave a zatim ga je prihvatili i Gradsko veće Pančeva.

    Deo izveštaja je i preporuka Tima da grupa dece koja vrtić “Petar Pan” pohađaju bilingvalno ne bude razdvojena prilikom upisa u osnovnu školu “Sveti Sava”.

     

    U Pančevu se već više godina u vrtiću “Petar Pan” i školi “Sveti Sava” vaspitava i uči na srpskom i engleskom uporedo. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]