• PANČEVO: 35, 36, 37… kvorum Skupštine grada ipak održan

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sednica Skupštine grada Pančeva danas je potrajala 4 i po sata. Doneto je više od 50 oduka. Pred poslednji sat trajanja utvrđivao se čak i kvorum, odnosno ima li dovoljno odbornika u klupama da bi skupština nastavila da radi.

    Posumnjavši da je vladajuća većina ispod 38, koliko su brojale stručne službe skupštine, utvrđivanje kvoruma zatražio je odbornik Slobodnog Pančeva Nikola Ćebić. I to tako što je prekinuo izlaganje svog kolege Dejana Jovanovića.

    Pre prvog brojanja prozivkom u skupštinsku salu su se vratili Željko Sušec sa još jednom koleginicom iz SNS-a. Ipak u klupe tek pošto je prošla proizivka, i konstatovano javno da nije tu, vratila se Vidosava Videnović iz SNS-a.

    Prvo brojanje sekretar skupštine grada Mira Jocić zaključila je sa brojem od 36 prisutnih odbornika. A na insistiranje predsednika Skupštine Tigrana Kiša odbornici su još jednom prozvani pa je i odbornica Videnović potvrdila da je tu. Tako se stiglo do 37 odbornika što je ih je izbrojala sekretar skupštine.

    Pred proveru kvoruma velika većina opozicionih odbornika napustila je salu. A pojedini kao inicijator Ćebić ostali su u sali ali nisu potvrdili da su prisutni.

    Na početku sednice utvrđeno je da od 70 odbornika sednici prisustvuje 50 odbornika. Posle provere kvoruma broj glasova kojima je vladajuća većina sa SNS-om na čelu usvajala je odluke bila je ne 37 nego 36 glasova. A displina sedenja u sali bila je na visokom nivou. 

    Sednica Skupštine grada Pančeva danas je potrajala 4,5 sata. Doneto je više od 50 oduka. Pred poslednji sat trajanja utvrđivao se čak i kvorum, odnosno ima li dovoljno odbornika u klupama da bi skupština nastavila da radi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]