• PANČEVO: Kada će Pantransport zameniti ATP?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Novo prevozničko preduzeće Pantransport bi trebalo da preuzme gradski, prigradski i međumesni saobraćaj od ATP-a početkom marta, izjavio je Radomir Vidojević, vlasnik Saga transa. On je rekao da bi u naredna dva dana trebalo da bude potpisan i overen kod notara ugovor o osnivanju mešovitog privrednog društva Pantransport koji je prethodno usvojila Skupština Pančeva na sednici održanoj u petak 20. decembra. Ugovor će potpisati gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i Radomir Vidojević u ime konzorcijuma privatnih prevoznika koji osim Saga transa čine još Dumeko i Trans jug.

    Posle potpisivanja ugovora sledi upis novog preduzeća u Agenciji za privredne registre, najavio je Vidojević. Direktor Pantransporta biće Vidojević, a ne aktuelni direktor ATP-a Bojan Bojanić kako je napisano u tekstu ugovora.

    „Posle ide period priprema za prebacivanje licenci za stanične usluge i svih gradskih, prigradskih i međumesnih linija sa ATP-a na Pantransport, uključujući i onu za Beograd. Očekujem da se sve to završi do kraja februara da bismo mogli prvih dana marta da započnemo prevoz sa izvesnim brojem novih autobusa“, izjavio je Vidojević.

    Ovi rokovi odudaraju od najave gradonačelnika Pavlova datoj na skupštinskoj sednici krajem novembra da  će  sve to dogoditi dva meseca ranije, odnosno poslednjih dana odlazeće godine. 

    Vidojević nije precizirao koliko će novih vozila biti odmah uključeno u saobraćaj. Privatni vlasnici će se ugovorom obavezati da u prvih godinu dana od osnivanja Pantransporta kupe 60 novih autobusa i izgrade novu autobusku stanicu na gradskom placu pored buvljaka.  

    Dok se sve to ne desi, prevozom putnika će se baviti ATP, što znači da će se komunalna firma koju je lokalna vlast odlučila da ugasi iz ne baš razumljivih razloga, naći u gradskom budžetu za narednu godinu.

    Novo prevozničko preduzeće Pantransport bi trebalo da preuzme gradski, prigradski i međumesni saobraćaj od ATP-a početkom 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]