Društvo

PANČEVO: Ko sve može da vozi po pešačkoj zoni

Pančevo, Pet, 25/08/2017 - 09:06
Vladimir Đoković

 

Gradsko veće usvojilo je predlog odluke o uređenju saobraćaja na teritoriji grada Pančeva. U pešačkoj zoni zabranjuje se kretanje, zaustavljanje i parkiranje svim vozilima. Izuzetak su vozila hitne pomoći, patronažne službe, službe kućnog lečenja, organa MUP-a – kada postoji neodložna službena potreba, vozila u svrhu otklanjanja kvarova na TT, električnim, vodovodnim, kanalizacionim i sličnim istalacijama uz posedovanje radnog naloga, kao i vozila za održavanje čistoće i zelenih površina.

Nadležni gradski sekretarijat rešenjem može dozvoliti kretanje vozila u pešačkoj zoni u određenom vremenskom period. Ali se vozila moraju kretati brzinom kretanja pešaka, tako da im ne ugroze bezbednost – navedeno je odluci.

Od ponoći do 9 ujutru u pešačkoj zoni uz dozvolu sekretarijata mogu se kretati i dostavna vozila ne teža od 3,5 tona i to brzinom pešaka.

Uz saglasnost MUP-a pojedine saobraćajne površine se mogu odrediti i kao privremene pešačke zone. U njima se mogu obavljati ugostiteljska i trgovinska delatnost i održavati druge prigodne manifestacije.Marketing

Najnovije vesti