• PANČEVO: Odbornici glasali za gašenje ATP-a i davanje koncesije privatnicima na 25 godina

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Skupština Pančeva odobrila je sklapanje koncesionog ugovora za obavljanje javnog prevoza na teritoriji Grada i u međumesnom saobraćaju na 25 godina sa grupom privatnih prevoznika.

    Konzorcijum kome će grad predati fuknciju prevoza putnika čine beogradske firme „Saga trans“, „Trans jug“ i „Dumeko“, i one će u novom preduzeću imati 97 odsto vlasništva, dok će lokalna samouprava ostvarivati svega tri procenta vlasničkih prava. 

    Ugovor propisuje da se do kraja decembra sve linije prenesu sa ATP-a na novo preduzeće, a potom će novoosnovana firma preuzeti i staničnu uslugu. Ta faza će trajati do kraja naredne godine da kada bi privatnici trebalo da izgrade novu autobusku stanicu na drugoj lokaciji i kupe 60 novih autobusa.

    Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov rekao je pred odbornicima da ima najave kako će već za dve nedelje privati vlasnici dovesti 20 novih vozila. Oni su preuzeli i obavezi da po potpisivanju ugovora o koncesiji uplate 45 miliona dinara do kraja godine za otpremnine radnicima koji im neće biti potrebni.

    Obaveza Grada je da obezbedi loaciju za novu stanicu i obezzbedi saobaćajnu i drugu infrastrukturu i daje iz budžeta 250 miliona dinara godišnje za prevoz povlašćenih kategorija građana.

    Pančevačka Skupština usvojila je i predlog gradske Komisije za davanje imana ulicama i trgovima da se imenuje 90 ulica koje su do sada bile bezimene. Jedan broj ih je nazvan po poznatim naučnicima, umetnicima i književnicima koji su Pančevci ili su imali veze s Pančevom. Nemanja Rotar, predsednik Komisije, objasnio je da je to bila zakonska obveza lokalnih vlasti. On je naglasio kako će građani koji žive u tim ulicama popdatke u ličnim dokumentima menjati tek kada im lične karte, pasoši ili vozačke dozvole budu istekli, te da neće biti izlagani nikakvom trošku zbog promen neziva ulica. 

    Štrosmajerova ulica koja vodi ka Minoritskom samostanu i Gimnaziji promenila je ima u Ulicu Miloša Crnjanskog.

     

    Skupština Pančeva odobrila je sklapanje koncesionog ugovora za obavljanje javnog prevoza na teritoriji Grada i u međumesnom saobraćaju na 25 godina sa grupom privatnih prevoznika.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo