• Promocija zbirke pesama „I posle ljubavi LJUBAV“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – U ponedeljak, 11. jula, priređena je promocija knjige „I posle ljubavi LJUBAV“ Dragane Smolnikar, u dvorištu Doma omladine.

    Na književnoj večeri na otvorenom, koje je bilo upotpunjeno i muzičkim numerama, predstavljena je ljubavna poezija Glogonjke Dragane Smolnikar Kiprijanović. „I posle ljubavi LJUBAV“ objavljena je ove godine i to je njena druga zbirka pesama, a treća knjiga po redu.

    Ovom prilikom ona je publici pročitala pesme: „Oprosti boemskoj duši“, „Tako bih te rado upoznala opet“, „Samo me ne razdvajaj od dece“… Pesnikinja je, takođe, podelila sa prisutnima i pesme koje nije uspela da objavi, jer ih je napisala posle izlaska knjige. Pored ostalih, to su i: „Ko sam ja?“, „Spasonosna pitanja“… Na večeri poezije, muziku su izvodili supružnici Olivera i Bojan Janićijević. 

    Glavna poruka poetske zbirke „I posle ljubavi LJUBAV“, budući da ljubav obavezno prolazi, jeste da kada se to desi uvek treba da ostane ljubav u čoveku. 

    – Poruka knjige je jasna, to je ono što ja prenosim kroz sve svoje pisanje, da uvek, i uvek treba da ostane ljubav u čoveku, šta god da je doživeo i proživeo, u ljubavi ili van nje. Ne treba da ostanu ni sećanja, ni čežnja, ni želja, ni bes, ni gorčina, već ljubav koja nije čak ni emocija. Nije moja, nije ničija, već je nešto univerzalno što prosto volim – rekla je Dragana Smolnikar. 

    Pesnikinja i spisateljica, Dragana Smolnikar, takođe, uređuje blog pod nazivom „Zdrav duh zdravo telo“, i ispituje razvoj fizičkog i mentalnog zdravlja.

    Inače sam po struci profesor fizičkog vaspitanja, i ceo život sam se fokusirala na fizičku sferu postojanja. Sada vidim da se još čuje: „U zdravom telu je zdrav duh“, međutim nije tako. To sam shvatila, i to hoću da prenesem. To baca akcenat na brigu o telu, ali telo ima svoju vlastitu inteligenciju, i mi ga zlostavljamo našim mislima i našim emocijama . Zato je duh primarniji – objasnila je Dragana Smolnikar. 

    Jelena Katana

    PANČEVO – U ponedeljak, 11. jula, priređena je promocija knjige „I posle ljubavi LJUBAV“ Dragane Smolnikar, u dvorištu Doma omladine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura