• Učenik pančevačke Muzičke škole laureat republičkog takmičenja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Damir Pranjković, učenik Muzičke škole „Jovan Bandur” Pančevo laureat je Republičkog takmičenja učenika muzičkih i baletskih škola, koje je održano prošlog vikenda u Novom Sadu.

    Na takmičenju koje je trajalo dva dana svoja umeća predstavili su učenici sedamnaest osnovnih i osamnaest srednjih škola, a ocenjivali su ih članovi žirija iz Hrvatske.

    Damir Pranjković, učenik koji pohađa muzičku školu u Pančevu, sa osvojena 98,33 poena, ocenjen je najbolje od svih takmičara. U kategoriji u kojoj se on takmičio bilo je jedanaest učesnika, a u svim kategorijama ukupno 54 tamburaša. Kako nagrađeni učenik objašnjava, ovo priznanje je pokušavao da zasluži već šest godina unazad, a sada je uz pomoć profesorke Aleksandra Jović koja ga je pripremala za takmičenje to i uspeo. Korepetitorka je bila Kristina Krstić.

     

    Pre dve godine je na četrnaestom Festivalu vojvođanske tambure u Sonti osvojio maksimalnih sto poena, a na petnaestom koji je održan ove godine, takođe prvo mesto. U 2017. godini osvojio je specijalnu nagradu žirija za instrumentalnog solistu na Velikom festivalu folklora Rumuna.

    Član je orkestra „Neven” Muzičke škole „Jovan Bandur”, koji radi pod dirigentskom palicom prof. Mihajla Jovića, zatim KUD-a „Mladost” iz Alibunara, gde je šef orkestra Kristijan Đuđa, kao i Crkveno-građanskog hora „Sveta tri jerarha”, koji vodi dirigent Zdravko Krsmanović.

    Damir Pranjković, učenik Muzičke škole „Jovan Bandur” Pančevolaureat je Republičkog takmičenja učenika muzičkih i baletskih škola, koje je održano prošlog vikenda u Novom Sadu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura