• Demokrate staju u zaštitu novinara Milana Nikića

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Okružni odbor Demokratske stranke za Šumadiju najoštrije osuđuje šikaniranje i vređanje dopisnika N1 iz Kragujevca Milana Nikića, tokom zasedanja Skupštine opštine Batočina.

    Novinar Milan Nikić, izvršavajući svoj profesionalni zadatak – izveštavanje sa javne sednice Skupštine opštine Batočina, našao se pred salvom prostačkih uvreda, koje umalo nisu prerasle i u fizičko nasilje, što je zabeleženo i na snimku sa ovog nemilog događaja. Režim Aleksandra Vučića, nenaviknut na kontrolu javnosti i sa vrha svoje stranačke hijerarhije podstaknut na nasilje, usvojio je i prema medijima i novinarima nasilnički i bahati model ponašanja. Izuzetno nas zabrinjava činjenica da su danas, 140 godina od osnivanja Udruženja novinara Srbije, novinarima mnogo teži uslovi za rad nego što su bili kada je udruženje osnovano i da su novinari danas manje bezbedni nego što su tada bili,“ izjavio je u ime Okružnog odbora DS za Šumadiju predsednik kragujevačkih demokrata Ivan Dubljanin.

    Demokrate iz Šumadije poručuju kako predstavnici Srpske napredne stranke moraju što pre da shvate da je pravo građana da znaju kako se donose odluke u organima vlasti i da u javnim poslovima ne sme da bude sakrivanja informacija i postupaka, navodi se u saopštenju DS-a.

    Mi, demokrate, dobro pamtimo ove iste presvučene radikale iz vremena kada nijedan novinar nije bio bezbedan u Srbiji, kada je ubijen Slavko Ćuruvija, i zato smo tu da branimo svakog novinara i da ne dozvolimo da narastajuće nasilje prema medijima ponovo preraste u fizičko. Upravo zato pružamo punu podršku Milanu Nikiću i svim njegovim saborcima, bez kojih istina o suštini i karakteru vlasti u Srbiji teško da bi ugledala svetlost dana,“ zaključio je Ivan Dubljanin, predsednik Gradskog odbora DS u Kragujevcu.

    Okružni odbor Demokratske stranke za Šumadiju najoštrije osuđuje šikaniranje i vređanje dopisnika N1 iz Kragujevca Milana Nikića, tokom zasedanja Skupštine opštine Batočina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija