• Mali objavio dokle traje prijavljivanje za 3.000 za one koji se vakcinišu, kao i rok isplate

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    „Sutra ćemo usvojiti uredbu koja definišpe način isplate pomoći za one koji se vakcinišu“, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

    Ministar finansija govori o govorimo o detaljima prijave i o terminima isplate za najnoviju pomoć države koju će dobiti svi vakcinisani građani stariji od 16 godina.

    Prema njegovim rečima, ko se vakciniše ili se vakcinisao do 31. maja makar jednom dozom vakcine, a na raspolaganju su četiri različite vakcine, steći će pravo na dodatnu pomoć od 3.000 dinara.

    „Prijavljivanje traje od 1-15 juna, takođe preko sajta Trezora, na isti način kao i za 60 evra.. Taj sajt biće operativan za to do 15. juna, a do 20. juna će dobiti pomoć ko se prijavi na vreme“, kazao je Mali. „Penzioneri ne moraju da se prijavljuju“, rekao je ministar.

    „Želimo da motivišemo ljude da se vakcinišu kako bismo što pre mogli da otvorimo ekonomiju“, objasnio je.

    „Sada nam je najvažnija borba za stope rasta i privredu zato je ova mera i donesena“, dodao je Mali.

    On je najavio da će se sutra svim najstarijim sugrađanima uplatiti prvih 30 evra, oni su prvi na redu, a oni koji primaju u gotovini, njima su otvoreni tračuni namenski za to u Poštanskoj štedionici.

    Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je doneta odluka da se pruži dodatna finansijska pomoć za one koji su se vakcinisali.

    Vučić je naveo da će ta pomoć iznositi 3.000 dinara. Kako je rekao, svi sa više od 16 godina, koji će se vakcinisati jednom ili sa dve doze do 31. maja, dobiće dodatnih 3.000 dinara.

     

    „Sutra ćemo usvojiti uredbu koja definišpe način isplate pomoći za one koji se vakcinišu“, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija