Foto: pixabay
Srbija

PREMIJERKA: Dva volontera uhapšena zbog falsifikovanja podataka građana - potvrde o vakcinaciji

Izvor: 
Tanjug Čet, 25/03/2021 - 19:22Dva volontera koja su radila na punktu za masovnu vakcinaciju na Beogradskom sajmu privedena su danas, jer su građane koji se nisu vakcinisali ubacivali u sistem kako bi dobili potvrdu da jesu vakcinisani, rekla je večeras premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je kazala da je volonterima određeno zadržavanje od 48 sati, navodeći da je jedna osoba već dala izjavu, a druga se nalazi u policijskoj stanici.

Poručila da je reč o ozbiljnom krivičnom delu, kao i da takve mahinacije nisu moguće, jer Srbija ima savršen informacioni sistem.

“Nemojte to da radite. Ovo nije ta Srbija gde su takve mahinacije moguće”, rekla je premijerka i pozvala građane da iskoriste to što Srbija ima četiri vakcine, i da se vakcinišu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova je raninje večeras saopšteno da su pripadnici MUP-a u Beogradu danas sprečili da se izda lažna potvrda o vakcinaciji protiv virusa kovida 19 i odredili zadržavanje do 48 sati osumnjičenom M. P. (1989), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanje isprave.

Sumnja se da je on, kao volonter angažovan za unos podataka o vakcinaciji u hali Beogradskog sajma, unosio podatke o vakcinaciji i revakcinaciji građana bez njihovog prisustva, saopšteno je iz MUP-a.

 
MarketingNajnovije vesti