• Uhapšen muškarac koji je na Tviteru pozivao na ubistvo članova porodica novinara i opozicionih političara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pripadnici Bezbednosno-informativne agencije, u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i Ministarstvom unutrašnjih poslova, uhapsili su večeras M. L. (1982) iz Loznice, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo član 138. stav 3. – ugrožavanje sigurnosti, Krivičnog zakonika Republike Srbije.

    Osumnjičeni je preko društvene mreže Tviter, između ostalog, više puta direktno pozivao na ubistvo članova porodica više osoba, među kojima su Dragan Đilas, Boško Obradović, Janko Veselinović, Borko Stefanović, Ivan Ivanović i Slobodan Georgiev, saopštila je BIA.

    Brzom reakcijom pripadnika Bezbednosno-informativne Agencije i MUP-a, lice je privedeno i njemu će uz konsultaciju sa dežurnim tužiocem biti određeno zadržavanje od 48 časova, nakon čega će biti izveden pred nadležnog sudiju.

    Prethodno se na Tviteru oglasio i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekavši da policija intenzivno radi na otkrivanju identiteta osobe koja je kreirala nalog sa koga su upućene pretnje. 
    „Za sada znamo da je profil kreiran u Nemačkoj. Obratili smo se kompaniji @Twitter, a obratićemo se i nemačkoj policiji. Nikakve pretnje nikada neće biti dozvoljene“, napisao je Stefanović. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija