• „BUDUĆNOST SRBIJE“: Vučić, Brnabić i Mirović govorili na skupu u Pančevu (FOTO+VIDEO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kruna današnjeg obilaska južnog Banata bio je regionalni skup u Pančevu na kome su o do sada urađenom ali i o tome šta će raditi govorili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i pokrajinski premijer Igor Mirović.

    Predsednik Vučić najavio je da će ove godine iz realnih izvora biti povećane i plate i penzije, kao i da će ponovo biti poljuprivrednicima uvedena subvencija za gorivo. Naglasio je da u svim mestima koje po Južnom Banatu danas obišao proteklih godina otvoren bar po jedan pogon. Otvaranje fabrike nemačkog ZTF-a u Pančevu najavio je za april, naglašavajući da će tu posao pronaći 1.000 ljudi a da će ta fabrika imati i razvojni centar. Kako je naglasio i za Petrohemiju će se pronaći najbolji mogući investitor. A spomenuo je i dalji razvoj Utva aviona. Prenoseći svoje utiske okupljenim građanima južnog Banata Vučić je rekao i kako je od jedne radnice u fabrici pečuraka u Kovinu čuo da je “bolje ikakav posao nego nikakav” i najavio da će se ubuduće insistirati i na kvalitetu a ne samo kvantitetu kada se budu otvarala radna mesta. Kako je rekao tokom posete južnom Banatu dobio je i pismo jedne žene, koje je u kolima pročitao, a kojim ga ona moli da neko iz porodice dobije posao. Jer u kući niko ne rade i svi žive od njene penzije. Vučić je u Pančevu najavio da će Srbija “uskoro” posle 20 godina najava dobiti zakona o poreklu imovine i da će on biti prvi čija će se imovina proveravati a da taj zakon neće zaobići ni druge bivše i sadašnje političare. Objasnio je i da Srbija konačno vodi svoju politiku, da neće uvoditi sankcije Rusiji ali i da hoće u Evropsku uniju. Vučić je ocenio da se nije uplašio i da će lista poštenja i budućnosti iza koje stoje građani koji hoće rad i red uvek pobediti one “političare iz prošlosti” koji malo rade ali su mnogo bučni.

    Skup u Pančevu otvorio je pokrajinski premijer Igor Mirović koji napomenuo da su danas oblišli radove na putu kojim će biti povezane opštine Opovo i Kovačica, otvorili novu fabriku vode u Vršcu, bili u Beloj Crkvi gde je završena rekonstrukcija specijalne bolnice… Posebno je istakao značaj rekonstrukcije dela Opšte bolnice u Pančevu “o čemu su drugi samo pričali dok su u bolnici bili uslovi kao u 17. veku”. Završetak rekonstrukcije Mirović je najavio za mart mesec.  Pokrajinski premijer naglasio je da su uspesi u Vojvodini rezultat okupljanja vlasti sa tri nivoa i podrške građana za takvu politiku.

    Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posebno se osvrnula na ugovor sa narodom koji opozicija u Srbiji nudi. Naglasila je da za opozicionare Srbija samo sredstvo i navela da su tu jedni koji nisu uspeli da se nametnu u UN kako bi rešavali svetske problema, drugi koji bi hteli samo novac i da preko vlasti u Srbiji uvećaju bogatstvo i treći koji su sami za sebe govorili da su Ljotićevci. Brnabić je ocenila da je prethodnim vlasti sve u Srbiji bilo svejedno a da je sadašnjoj vlasti Srbija najvažnija i dodala da je budućnost Srbije da nastavimo ovako.

    Brojni autobusi i ovom prilikom dovezli su Južnobanaćane na skup u Pančevo. Skup je održan na delu prostora ispred zgrade Gradske uprave, a građani su (njih oko 7000) bili i u većem delu gradskog parka. Ovog puta taj široki prostor je bio ograđen i u njega se ulazilo, kao na koncertima, kroz nekoliko prolaza. Skup je potrajao nešto manje od sat vremena, a scenski i produkcijski je bio stilizovan kao neki raniji predizborni skupovi SNS i Aleksandra Vučića u Pančevu.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Kruna današnjeg obilaska južnog Banata bio je regionalni skup u Pančevu na kome su o do sada urađenom ali i o tome šta će raditi govorili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i pokrajinski premijer Igor Mirović.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]