• DIREKCIJA RADI: Prosek ulice Jokima Vujića uskoro bez blata

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U prisustvu medija i predstavnika MZ „Strelište“, u ponedeljak 27. marta, radove na redovnom održavanju proseka Ulice Joakima Vujića obišla je direktorka JP „Direkcija za izgradnju Pančeva“ Maja Vitman.

    JKP „Vodovod i kanalizacija“ tokom novembra izvodilo je radove na novoj vodovodnoj mreži u proseku Ulice Joakima Vujića na Strelištu. Dogovor JP “Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva” i JKP „Vodovod i kanalizacija“ je bio da čim se steknu vremenski uslovi ulica bude popravljena, što se i sprovodi kroz redovno održavanje ulica, izjavila je direktorka JP „Direkcije“ Maja Vitman. 

    – Situacija je takva da se redovno održavanje u ovim ulicama sprovodi isključivo pre i posle zime, rade se sve ulice koje su još uvek sa nasutim materijalom. Ulice se dovode u ispravno stanje struganim asfaltom ili drobljenim kamenom i nasipanje se vrši na jesen i u proleće. Tada jedino ima efekta jer mora da se procedi teren i da se prosuši, da bi mogli radovi da se izvedu. U suprotnom bilo koja teža građevinska mašina napravila bi još veću štetu u ulici. Iz tih razloga zahvaljujem se građanima na razumevanju i strpljenju, rekla je direktorka JP „Direkcije“.

    Ovo redovno održavanje ulice radi se u dužini od 345 metara dok je širina saobraćajnice 4 metra. Prvo se otkopava zemlja, pa se postavlja amortizujući sloj peska debljine 30cm, a zatim i noseći sloj drobljenog kamenog debljine 30cm. Okvirna vedenost radova je oko 1.900.000 dinara sa PDV-om.

    Paralelno sa ovim radovima sprovodi se nasipanje ulica na Kudeljarskom nasipu, Novoj i Staroj Misi, Strelištu, Vojlovici, Gornjem gradu, Centru, Karauli i Skrobari – navela je direktorka Direkcije.

     

     

    U prisustvu medija i predstavnika MZ „Strelište“, u ponedeljak 27. marta, radove na redovnom održavanju proseka Ulice Joakima Vujića obišla je direktorka JP „Direkcija za izgradnju Pančeva“ Maja Vitman.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]