• Iz Pančeva krila za Ameriku

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ovaj avion, kažu, proizvodiće se u fabrici „UTVA AI“ iz Pančeva, a, prema planovima američke kompanije, prodaja ovog tipa aviona je namenjena za komericijalno svetsko tržište.

     

    Kako kažu u Jugoimportu, američka kompanija Stavatti je preuzela obavezu za marketinške aktivnosti kao i prodaju novog jednomotornog aviona prevashodno na američkom tržištu.

    Ugovoru je prethodilo potpisivanje međusobnog „Dogovora o strateškom partnerstvu i dugoročnoj poslovno-tehničkoj saradnji“, aprila ove godine između Stavatija, Jugoimporta i UTVE iz Pančeva.

    Fabrika UTVA, u kojoj će biti proizvodnja novog jednomotornog aviona, je osnovana 1937. godine i do sada je proizvela preko 900 aviona raznih tipova za domaće tržište i za inostrane kupce.

    Tokom devedesetih je sarađivala i proizvodila određene delove za potrebe američke kompanije Boing. Potpisivanjem ovog ugovora predviđa se modernizacija i proširenje kapaciteta fabrike u Pančevu.

    Američka kompanija Stavatti Aerospace i Jugoimport-SDPR, sklopili su ugovor za razvoj i proizvodnju novog jednomotornog aviona namenjenog za civilno tržište. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]