• U Pančevu održano „Veče posvećeno Nebojši Glogovcu“: Otišao je kao vitez (FOTO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U sredu, 11. aprila, u Kulturnom centru Pančeva održano je „Veče posvećeno Nebojši Glogovcu“. Dvorana KCP-a je bila mala da primi sve one koji su bili zainteresovani da prisustvuju ovoj večeri.

     

     

    U foaju pančevačke ustanove kulture koja bi trebalo da ponese Nebojšino ime, postavljena je izložba fotografija iz predstava i filmova našeg glumca, koju je priredila Maja Medić Postavku čini 30 fotografija, a na ulazu, kod biletarnice, mogli smo da vidimo i slajd šou sa više od 50 snimaka.

    – Pretraživala sam po arhivama pozorišta i distributerskih filmskih kuća. Meni su najdraže tri fotografije na kojima je Glogovac još uvek mali bez obzira što sam fotografisala snimanje filmova „Krigovi“ i „Klopka “ Srdana Golubovića, rekla je Maja Medić.

    Program je otvorilo Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo sa dve duhovne kompozicije, a potom je usledila projekcija filma sa insertima iz pozorišnih i filmskih ostvarenja nedavno preminulog glumca.

     

     

    O Glogovcu je prva govorila direktorka Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Tamara Vučković. Ona je rekla kako je neprihvatljivo da Nebojše nema, da je njegov odlazak nenadoknadiv gubitak za porodicu, prijatelja, Jugoslovensko dramsko pozorište i čitav kulturni i javni život zemlje.

     

     

    Publiku je posebno dirnuo govor Balše Đoga, reditelja, koji je vrlo emotivno govorio o Glogovcu. Đogo nije govorio o njegovim predstavama, ulogama, govorio je o poslednjim danima Glogovca i o tome kako su to doživeli njegovi prijatelji.

     

     

    – Otišao je kao vitez. Poslednje dane proveo je pored žene koju je voleo i otišao kao junak, skoro na nogama…Svestan i hrabar. Neobično je u „Krojaču“ i JDP bez tebe. Mina i Milica se bore kao lavice, Gavrilo i Miloš su za dva meseca odrasli, Milovan je stena kao i uvek, što si govorio, a Sunčica se okrećem pre bukom motocikala očekujući tatin povratak. Proleće je 2018, a nama tvojim prijateljima puno nedostaješ. Vidimo se,  bio je vidno potresen Ðogo.

    O Nebojši su govorili i reditelji Oleg Novković i Srđan Golubović, koji je rekao da je za njega Nebojša Glogovac najbolji glumac na svetu.

     

     

     

    – Mi smo zajedno odrastali, znamo se još sa fakulteta…kao i sa svim velikim glumcima sa Nebojšom je bilo jako lako raditi, jer je on igrajući različite uloge od Šekspirovog Hamleta, preko tinejddzerskih generacijskih filmova kao što su „Munje“ pa sve do ostvarenja „Ustav Republike Hrvatske“ uvek u sebi imao istinu. Krasile su ga autentičnost, verodostojnost, snaga i harizma koja nas tera da mu svakog sekunda u kadru ili na sceni verujemo, rekao je Golubović.

    Poslednji se publici u Kulturnom centru Pančeva obratio čuveni glumac, Voja Brajović.

     

    – Borio se za svoje ljude, a za njihovu radost se dao. Bio je glumac Šekspira. Jednoglasno smo u Udruženju dramskih umetnika Srbije doneli odluku da posthumno dobije nagradu Dobričin prsten, kazao je Brajović.

     

     

    U sredu, 11. aprila, u Kulturnom centru Pančeva održano je „Veče posvećeno Nebojši Glogovcu“. Dvorana KCP-a je bila mala da primi sve one koji su bili zainteresovani da prisustvuju ovoj večeri.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura