• General Veličković više neće biti komandant Specijalne brigade

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Brigadnom generalu Zoranu Veličkoviću, dosadašnjem komandantu Specijalne brigade Kopnene vojske, na lični zahtev, prestaje profesionalna vojna služba, a na mesto komandanta Specijalne brigade biće postavljen brigadni general Miroslav Talijan.
     

    General Veličković generalštabno usavršavanje završio je 2007. godine. Na dužnosti komandanta Specijalne brigade je od 2011. godine. Prethodno je obavljao dužnost zamenika komandanta Specijalne brigade. U činu brigadnog generala je od 2015. godine.

    Doktorat ratne veštine general Talijan završio je 2008. godine. U čin pukovnika unapređen je 2011. godine. Obavljao je dužnost načelnika Škole nacionalne odbrane, a od 2018. godine bio je načelnik Vojne akademije Univerziteta odbrane. U čin brigadnog generala unapređen je 2018. godine.

    Brigadnom generalu Zoranu Veličkoviću, dosadašnjem komandantu Specijalne brigade Kopnene vojske, na lični zahtev, prestala je profesionalna vojna služba, a na mesto komandanta Specijalne brigade postavljen je brigadni general Miroslav Talijan.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]