Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
Društvo

PANČEVO: Ministar posetio Sigurnu kuću i Jabuku

Pančevo, Ned, 12/11/2017 - 13:31
Vladimir Đoković

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zajedno sa ambasadorkom Republike Makedonije u Srbiji,  Verom Jovanovskom -Tipko obišao je Sigurnu kuću u Pančevu, a nakon toga i mestu Jabuku.

Cilj poseta bio je unapređenja borbe protiv nasilja nad ženama, rodne ravnopravnosti kao i prava nacionalnih manjina, objavilo je ministarstvo povod subotnje posete.

- Republika Srbija nastoji da otvori više Sigurnih kuća i da na taj način obezbedi utočište onim ženama kojima je to neophodno. Nakon otvaranja više Sigurnih kuća uspostavili bismo njihovu međusobnu saradnju i koordinaciju koja bi sigurno unapredila i sam rad ovih ustanova, a samim tim i veću bezbednost i zaštitu žena, rekao je ministar Đorđević a prenosi ministarstvo na čijem je čelu.

Prilikom posete naselju Jabuka, u kojoj živi narod makedonske nacionalne pripadnosti, ministar Đorđević rekao je da je Republika Srbija još 2014. godine, kada je na čelu Vlade bio sadašnji predsednik države Aleksandar Vučić, postavila cilj da izgradi multietničko društvo na najvišem nivou u kojem će sve nacionalne manjine imati jednaka prava. Marketing

Najnovije vesti