• PANČEVO: Ove sezone asfaltirano 118 ulica – gradska menadžerka najavila gde će se još raditi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Tokom ove građevinske sezone asfaltirano je 118 ulica u gradu Pančevu i naseljenim mestima.

    Ukupno su 53 kilometra ulica presvučena novim asfaltnim slojem, a kako je najavljeno iz Gradske uprave, radovi se nastavljaju i sledeće godine i sva naseljena mesta na području Pančeva mogu računati na realizaciju novih projekata.

    Kako je prilikom obilaska radova u Vašarskoj ulici u Banatskom Novom Selu istakla gradska menayerka Maja Vitman, radi se ravnomerno i ulaže u sva naseljena mesta, a radovi se izvode i u samom gradu.

    – Veoma smo ponosni na radove koje smo uspeli da završimo u toku 15 meseci. Nama je veliko zadovoljstvo da smo stvorili uslove i buyetom izdvojili sredstva da možemo da izvodimo ovakve radove – rekla je Maja Vitman.

    Vašarska ulica je jedna od pet koje se rade u drugom krugu kroz projekat javno privatnog partnerstva. Mesna zajednica Banatsko Novo Selo je dostavila veliki broj predloga i za par meseci su dobili 12 asfaltiranih  ulica, odnosno 9,4 kilometara puteva. Pored Vašarske ulice, radovi su izvedeni i u ulicama Šantićevoj, Valerije Dokne, 29. novembra i Maksima Gorkog.

    Pored radova koji se trenutno izvode u Bantskom Novom Selu, radovi se završavaju u Omoljici. U Jabuci se završavaju radovi na bankinama, takođe u Starčevu. Ovih dana mehanizacija se seli u Banatski Brestovac, gde će se asfaltirati tri ulice, najavila je gradska mendžerka.

    – Ostaje nam još da izvedemo radove u Kačarevu, da završimo okretnicu u Banatskom Brestovcu i da uradimo parking mesta u Starčevu. Pored naseljenih mesta, radovi se uporedo izvode u gradu, u naseljima Mladost i Kotež. Želim građane da uputim da ćemo sa radovima krenuti u Karađorđevoj ulici u Gornjem gradu, od Ulice Mateje Gubca do Ulice Ive Kurijačkog. Pored ove ulice, u naselju Topola će se raditi Ulica Bore Šipoša – rekla je Maja Vitman.

    U Omoljici takođe imaju razloga za zadovoljstvo, jer je urađeno sve ono što je prethodno najavljeno. U punoj širini kolovoza postavlja se novi asfaltni sloj u svakoj od 10 ulica, zahvaćenih drugom fazom radova.

    To su, uz Vranjsku i Vatrogasni trg i Prvomajska, Ive Andrića, Cerska, Dunavska, Uroša Predića, Vuka Karayića, Radnička i Banatska. Prethodno je u prvoj fazi radova projektom javno-privatnog partnerstva  asfaltirano sedam ulica. Tako je Omoljica za samo par meseci dobila 17 ulica, odnosno oko 4,3 kilometra asfaltiranih puteva.

    U svim selima radilo se s ciljem da se minimum pola metra sa svake strane proširi kolovoz, zato je neophodno urediti i bankine, što se radi u Jabuci, Glogonju, Dolovu. Preostalo je da se do kraja godine završe radovi na uređenju dela ulice kod groblja u Starčevu, parkinzi u sklopu groblja i da se izvedu planirani radovi na okretnici u Banatskom Brestovcu.

    Tokom ove građevinske sezone asfaltirano je 118 ulica u gradu Pančevu i naseljenim mestima.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]