Foto: pixabay
Društvo

PANČEVO: Semafori na 35 raskrsnica rade bez međusobne povezanosti

Pančevo, Pon, 14/01/2019 - 11:05
Vladimir ĐokovićSemafore u Pančevu održava preduzeće “Baumeister” DOO iz Beograda i to po Ugovoru o redovnom održavanju ulica u naseljenom mestu Pančevo i opštinskih puteva. Zaposleni u gradskom javnom preduzeću “Urbanizam” vrše nadzor nad ovim ovim poslovima.

Prema podacima “Urbanizma” semafori u Pančevu postoje na 35 raskrsnica.

- Neke od raskrsnica su semaforisane pre više decenija, a neke su semaforisane poslednjih godina. Prilikom rekonstrukcije, ili semaforisanja novih raskrsnica, do sada se u projektnom zadatku postavljao zahteva i za međusobnim povezivanjem susednih raskrsnica radi koordiniranog rada semaforskih signala,saopšteno je iz gradskog Urbanizma.

Kako ovo gradsko preduzeće navodi od ranije koordinirano rade semafori u Prvomajskoj ulici, kako i u Ulici Vojvode Radomira putnika i delovima Ulica Svetog Save i Moše Pijade na pravcu prema Beogradu.

- Poslednjih godina izvršena je koordinacija rada semaforskih uređaja na raskrsnicama u Ulici Žarka Fogaraša, od Ulice Žarka Zrenjanina do Ulice Maksima Gorkog, zatim izvršena je koordinacija rada semaforskih uređana na raskrsnicama duž dela u Ulice Stevana Šupljikca i proširena je koordinacija duž Ulice Moše Pijade od Ulice Svetog Save do Sinđelićeve ulice, navodi Urbanizam.

Iz gradskog “Urbanizma” poručuju da je veliki problem za koordinisanje rada semafora starost pojedinih uređaja i različitost među uređajima.

- A najveći problem, i prepreka u uspostavljanju koordiniranog rada semaforskih uređaja svakako predstavlja nepostojanje njihove fizičke, ili bežične povezanosti odnosno značajno otežana mogućnost da se u postojećem stanju uopšte uspostavi fizička ili bežična povezanost, upozoravaju iz gradskog Urbanizma.

 
MarketingNajnovije vesti