• PANČEVO, VODA: Čudan slučaj u ulici Stevana Šupljikca

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Više od 500 korisnika u više od 100 stanova u 5 ulaza stambene zgrade na Kotežu dva juče je više sati bilo bez vode. Da su ih obavestili, pripremili bi se pa bi bilo lakše a pošto nisu sve je delovalo dodatno uznemiravajuće.

     

    A šta se desilo? Pa majstori su popravljali vodu u jednom od ulaza a da bi završili posao isključili vodu za pet ulaza od broja 139 do 147.

     

    – Nas su građani obavestili da nemaju vode od 11 sati. Bilo je haotično jer im niko nije najavio da vode neće biti. Tu je više od 500 stanara. A mi znamo da nemamo nikakvih radova na tom delu mreže. Pozvali smo komunalnu ispekciju izašli na teren i utvrdili da je neko, iz svojih razloga bez da nas prethodno obavesti, zatvorio naš ventil na našoj mreži pa je pet ulaza ostalo bez vode, priča Živica Stefanovski, šef službe održavanja vodovodne mreže JKP “Vodovod i kanalizacija”.

     

    A radovi najavljeni od predstavnika skupštine stanara bili su za juče najavljeni samo za ulaz u Stevana Šupljikca 141.

     

    – Naša inspekcija izlaskom na teren utvrdila je da bez obaveštenja i saglasnosti Vodovoda izvođač radova u suteren jednog od ulaza zatvorio glavni ventili pa je pet stambenih zgraad ostalo bez vode. Obavili smo službene radnje na terenu voda je prema najavama stigla nešto pre 17 sati. Preduzetnik čija firma je obavljala radove došao je danas u inspekciju gde mu je uručen prekršajni nalog sa kaznom od 30.000 dinara, kaže gradski sekretar za inspekcijske poslove Boban Đurđev.

     

    Iz Vodovoda podsećaju da o radovima moraju biti blagovremeno obavešteni. A kada tokom radova dođe do potrebe da se interveniše i na gradskoj mreži da se to nikako ne može raditi bez zaposlenih u Vodovodu koji je nadležan za gradsku mrežu zaključno sa ventilom. Da se nikako ne ulazi na tuđe instalacije bez obaveštenja i saglasnosti poručuju i iz gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove.

    Više od 500 korisnika u više od 100 stanova u 5 ulaza stambene zgrade na Kotežu dva juče je više sati bilo bez vode. Da su ih obavestili, pripremili bi se pa bi bilo lakše a pošto nisu sve je delovalo dodatno uznemiravajuće.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]