Dom u Plandištu Foto: Pokrajinska vlada
Društvo

Plandište: Izgrađen novi objekat u Domu za duševno obolele osobe

Izvor: 
021 Pon, 07/10/2019 - 23:59

Nova zgrada Doma za duševno obolele osobe "1. oktobar" u Starom Lecu, u opštini Plandište, primiće narednih dana prve korisnike, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Objekat koji od 2012. godine nije bio u funkciji, srušen je i zahvaljujući Pokrajinskoj vladi i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima, za 44 miliona dinara sagrađen je i opremljen novi, kazala je direktorka Doma Mirjana Vuković.
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović najavio je danas dalja ulaganja u taj dom i da će biti rekonstruisane slične ustanove u Staroj Moravici i Čurugu.
 
"Realizovali smo, u ovoj i u drugim oblastima zajedno sa Pokrajinskom vladom projekte vredne dve milijarde dinara u 28 opština i gradova u Vojvodini. U toku su i radovi vredni 2,4 milijarde dinara i oko milijardu dinara radovi gde su nabavke u toku", rekao je direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.
 
Pokrajinska vlada upravlja sa 27 objekata socijalne zaštite. Dom za duševno obolela lica "1. oktobar" ustanova je socijalne zaštite, koja pruža usluge domskog smeštaja u pet objekata, kapaciteta za 550 korisnikaMarketingNajnovije vesti