• Za porodice sa trojkama Pančevo u ovoj godini dalo gotovo 2,5 miliona dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i član Gradskog veća Milenko Čučković ugostili su danas u Gradskoj kući porodice koje imaju trojke.

    U 2021. godini ima osam porodica sa trojkama na teritoriji grada Pančeva – porodica Živaljević, Živković, Vasović, porodica Đokić Radošević, porodica Jezdimirović iz Omoljice, porodica Žarkov iz Pančeva, porodica Arambašić i porodica Lazarević, saopšteno je na sajtu Grada.

    Odlukom o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada Pančeva, pored ostalih prava, utvrđeno je i pravo na jednokratnu novčanu pomoć majkama za slučaj rođenja trojki i četvorki. Pravo na jednokratnu nočanu pomoć majkama za slučaj rođenja trojki i četvorki, ostvaruju majke nakon rođenja trojki, svake kalendarske godine do navršene 18 godine i svake školske godine za nabavku udžbenika i školskog pribora, počev od pet i po godina života dece, odnosno od pohađanja obaveznog pripremnog predškolskog programa do završne godine redovnog srednjeg obrazovanja dece, ne starije od 19 godina.

    U 2021. godini za ovu namenu su iz budžeta grada Pančeva isplaćena sredstva u ukupnom iznosu od 2.400.000 dinara.

    “U 2021. godini za ovu namenu su iz budžeta grada Pančeva isplaćena sredstva u iznosu od 300.000 dinara, odnosno 100.000 dinara po detetu, svakoj od navedenih porodica. Kao i svake godine, evo i ove godine i to u okviru Dečje nedelje, upriličili smo prijem porodicama sa trojkama i ovo je jedan od najlepših događaja i mojih dužnosti kao gradonačelnika. Trudimo se da porodicama sa trojkama pomognemo, olakšamo i smanjimo brigu oko najneophodnijih potreba. Pomoć roditeljima je deo sistemske borbe za povećanje nataliteta. Grad Pančevo će i dalje nastojati da preduzima i druge mere populacione politike kako bi se roditelji podstakli na proširenje porodice”, rekao je Aleksandar Stevanović i dodao da se svake godine opredeli i više novca za trojke i da se nada da će ih biti još.

     

    Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i član Gradskog veća Milenko Čučković ugostili su danas u Gradskoj kući porodice koje imaju trojke.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]