• Održan Koncert za NAŠ bregić: Pančevo se brani na Tesli

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U nedelju, 4. oktobra, Inicijativa „Odbranimo Teslu“ organizovala je, treći po redu, piknik za očuvanje zelenih površina, pod nazivom Koncert za NAŠ bregić. Ovog puta, druženje je organizovano kod čuvenog bregića za sankanje, uz koncert iznenađenja koji je okupio više od 300 građana i građanki. Veliki odziv ukazuje na sve veću svest ljudi o važnosti očuvanja prirode u jednom od najzagađenijih gradova u Srbiji.

    Teslaše je svojom muzikom zabavljao čuveni Teslaš Bane Gluvakov Tubaćin.

    U veseloj atmosferi, uz poštovanje distance, Pančevci i Pančevke uživali su na livadi i u kvalitetnoj muzici, a svoju podršku su, osim dolaskom na koncert, pružili i potpisivanjem peticije u borbi protiv loših urbanističkih planova.

    Spornim urbanističkim planom za naselje Tesla predviđena je gradnja stambenih objekata i saobraćajnice na uštrb javnih zelenih površina, dečjih igrališta i čuvenog bregića na kojem se generacije dece sa Tesle i drugih naselja u pančevačkoj ravnici sankaju i skijaju.

    Pored Teslaša i Teslašica, podršku su pružili i stanovnici i stanovnice drugih pančevačkih naselja. Prepoznata je važnost odbrane svakog naselja od svakog lošeg urbanističkog plana u kojem građani nemaju svoj glas.

    Kao i uvek, svoju podršku, osim dolaskom na događaje, možete pružiti i potpisivanjem peticije „Stop betoniranju naselja Tesla u Pančevu – Za zelenu Teslu!“

    Štampanu peticiju. koja je namenjena građanima i građankama Pančeva, možete preuzeti i sami  sa ovog linka i prikupiti potpise.

    – Pozivamo vas i da potpišete online peticiju na ovom linku i tako se pridružiti 1622 građana Srbije koji nas podržavaju u ovoj inicijativi, saopštavaju iz Inicijative „Odbranimo Teslu“.

    Njihove aktivnosti možete pratiti na sajtu www.odbranimoteslu.info, kao i na društvenim mrežama na FB grupi Odbranimo Teslu https://www.facebook.com/groups/316597049530130, na Tviteru https://twitter.com/TPancevo i Instagramu https://www.instagram.com/tesla.pancevo/.

    U nedelju, 4. oktobra, Inicijativa Odbranimo Teslu organizovala je, treći po redu, piknik za očuvanje zelenih površina, pod nazivom Koncert za NAŠ bregić

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]