• DOLOVO: Prvi filmski festival biće održan 5. januara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prvi „Dolovo film fest” biće priređen u sredu, 5. januara, s početkom od 18 sati u Domu kulture „25. maj”.       

    Tom prilikom biće premijerno prikazan novi film Bojana Vojnova pod nazivom „Ako tradicija nestane”, kao i njegovo nagrađeno ostvarenje „Povratak”. Publika će moći i ponovo da pogleda film „Dolovobook”, koji je premijerno prikazan 5. septembra 2021. godine na platou ispred Doma kulture, a biće emitovan i video-spot za pesmu „Vino iz Dolova”.

    U prvom izdanju festivala, organizatori žele da prikažu produkciju amaterskih filmova nastalih u Dolovu tokom minule godine.

    Pomenuti autor Bojan Vojnov i Udruženje „Srbija moj dom“, ostvaruju kontinuitet u produkciji amaterskih filmova snimanih u Dolovu i na obližnjoj Leanci, kao delu Deliblatske peščare. Sada im se u prezentaciji Dolova kao filmskog mesta (u okviru „Dolovo film festa”), pridružuju Kino-klub „Moj krupni plan“, Udruženje „Satibara“ (sa filmom „Dolovobook“), i ekipa video spota za pesmu „Vino iz Dolova“, koju čine Zoran Sve Jovanović, Dragica Užareva i Zorica Mladenović.

    Vredi pomenuti da u Dolovu, profesionalne produkcije često snimaju materijal za svoje filmove i serije – primera radi, u 2020. godini snimane su scene za TV seriju o Tomi Zdravkoviću u produkciji „Kobre“).

    Manifestaciju organizuje udruženje „Srbija moj dom“ u saradnji sa lokalnim instituacijam – Mesnom zajednicom, Domom kulture i JKP-om „Dolovi” i uz podršku Grada Pančeva.

     

     

    Prvi Dolovo film fest biće priređen u sredu, 5. januara, s početkom od 18 sati u Domu kulture 25. maj.       

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura