• KAČAREVO: Žaoka ubola deveti put

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Tradicionalni festival humora i satire „Žaoka“ održan je po deveti put u Kačarevu.  Festival je tokom dve večeri svojim bogatim sadržajem privukao veliki broj posetilaca.

    Festival “Žaoka”, koji je tokom prethodne decenije stekao regionalni ugled među književnim susretima  je, nakon pauze uzrokovane pandemijom, održan  u četvrtak i petak, 18.  i 19. novembra, u svečanoj sali MZ Kačarevo . 

    „Žaoku“ je otvorila Marija Jević, članica Gradskog veća zadužena za kulturu i omladinu.  Ona je istakla da je od izuzetnog značaja, kako za Kačarevo tako i za čitav grad, što ovakav festival održava svoj kontinuitet koji će naredne godine biti krunisan decenijskim jubilejom.

    Uz pokroviteljstvo Grada Pančeva i podršku prijatelja festivala Dom kulture “Bratstvo-jedinstvo Kačarevo” uspešno je realizovao dve festivalske večeri: prvu, posvećenu deci i drugu, posvećenu našim odraslim sugrađanima.

    Tokom prve večeri dodeljena su priznanja  autorima nagrađenim na konkursu “Mala žaoka” namenjenom učenicima osnovnih škola, a za dobro raspoloženje mladih gostiju pobrinuli su se aforističari Zoran T. Popović i Aleksandar Čotrić, kao i mađionar Luka Ivanović koji je svojim trikovima izmamio uzdahe dece, ali i odraslih.

    Gosti druge večeri festivala bili su aforističari: Mitar Đerić- Laki, Slobodan Simić, Nada Karadžić, Senka Pavlović, Aleksandar Čotrić,  Zoran T. Popović i Bojan Ljubenović.

    Selektor festival Zoran T. Popović  ispričao je publici kako je sve počelo, i izrazio nadu da će festival nastaviti da napreduje kako godine budu prolazile.

    ​Duhovitim dosetkama na temu muško-ženskih odnosa aforističari su neprestano terali posetioce na smeh, a čitavu atmosferu je upotpunio i Tođa koji je svoj repertoar prilagodio duhovitom karakteru festivala.

     

    U sklopu ovogodišnjeg festivala priređena je i izložba radova pančevačkog karikaturiste Nikole Dragaša. 

     

     

     

    Tradicionalni festival humora i satire Žaoka održan je po deveti put u Kačarevu.  Festival je tokom dve večeri svojim bogatim sadržajem privukao veliki broj posetilaca.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura