• Pančevki Tatjani Tatić uručena nagrada „Nataša Bošković” Udruženja baletskih umetnika Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Tatjani Tatić, solistkinji baleta Narodnog pozorišta uručena je nagrada „Nataša Bošković”, Udruženja baletskih umetnika Srbije.
     
    Ispred Udruženja baletskih umetnika Srbije publici su se obratile Maja Bajčetić, predsednica UBUS-a i primabalerina Ana Pavlović-Pešić, predsednik žirija koja je i pročitala obrazloženje nagrade:
     
    „Tatjana Tatić je kompleksnu ulogu Tatjane donela na sebi svojstven način, lepršavo i mladalački, emotivno veoma zrelo i duboko proživljeno.
     
    Posle niza uloga iz klasičnog repertoara, u kojim smo je gledali, sada smo, po prvi put imali priliku da je vidimo i u ovako zahtevnoj dramskoj roli.
     
    Ulogu je gradila posredno, nenametljivo, nijansirajući je od mladalačke poletnosti do ozbiljnosti i dramske izražajnosti koju ova uloga nudi, formirajući na taj način upečatljiv karakter junakinje.
     
    Čestitamo Tatjani i nadamo se, da će ova značajna nagrada koja nosi ime naše velike umetnice, dati podstrek u njenom budućem umetničkom stvaralaštvu.“
     
     

    Tatjani Tatić, solistkinji baleta Narodnog pozorišta uručena je nagrada „Nataša Bošković”, Udruženja baletksih umetnika Srbije.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura