• AK „Dinamo“ Pančevo nastavlja sa tradicijom osvajanja medalja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevački atletski klub „Dinamo“ Pančevo nastavlja sa tradicijom osvajanja medalja na svim prvenstvima Srbije.

    Proteklog vikenda održano je prvenstvo Srbije u planinskom trčanju. Atletski klub „Dinamo“ učestvovao je sa četvoro atletičara i ostvario je odlične rezultate. Srebrnu medalju osvojio je Strahinja Stevšić u trci na 6 km i tim rezultatom postao trenutno najuspešniji pančevački atletičar u dosadašnjem delu atletske sezone. Konkurencija nikada jača ali je Strahinja dokazao da je veliki borac ostvajanjem srebrne medalje. U istoj trci Andeja Božanić osvojio je 4. mesto ali je istrčao odličnu trku. Ako kažem da je Andeja pre malo više od dva meseca polomio ključnu kost i bio odvojen gotovo 60 dana od pravih atletskih treninga, ovu njegovu trku i osvajanje četvrtog mesta u ovakvoj konkurenciji mogu okarakterisati kao podvig, navode iz kluba.

    Učestvovale su još Ksenija Mrkela koja je nastupila u konkurenciji sa dve godine starijim devojčicama ( jer za njeno godište nema kategorija) i osvojila je peto mesto ali je najbolja u svojoj uzrastnoj kategoriji kao i Dunja Atanacković koja je zauzela odlično peto mesto za mlađe juniorke. Ksenija i Dunja nastupili su na ovom takmičenju samo kao završnom delu bazičnih priprema jer ih već od sledeće nedelje očekuju pravi atletski izazovi na stazi.

    – Moramo naglasiti da najbolja atletičarka Pančeva u trčanju u prirodi ili kros trčanju, učesnica prvenstva Evrope u krosu Sanja Marić nije mogla da učestvuje na ovom takmičenju jer se trenutno nalazi na pripremama sa atletskom reprezentacijom zajedno sa svim najboljim atletičarima Srbije koji trče kroseve. Sanja Marić bi sigurno osvojila zlatnu medalju ali su joj trenutno pripreme mnogo važnije zbog svih međunarodnih takmičenja koja su pred njom. 

    Još jedna atletičarka Pančeva, učesnica prvenstva Evrope prošle godine, Marija Mrkela se tek vratila sa reprezentativnih priprema iz Bara. Ona je potpuno spremna za predstojeća takmičenja na stazi kako domaća tako i međunarodna koja je očekuju u predstojećem periodu.

    – Moramo naglasiti da je Sanja Marić ove godine imala svoj prvi nastup  za seniorsku reprezentaciju Srbije a da Marija Mrkela koja je trebalo da nastupi na prvenstvu Balkana u  juniorskoj konkurenciji u dvorani nije učestvovala zbog velike tragedije koja je zadesila Tursku koja je bila domaćim ovog takmičenja. Odličan je bio i Mihal Šulja koji je na poziv organizatora nastupio ovog puta u trci na 50 km u Bolonji ( Italija). Ovu trku je istrčao kao uvodnu  i probnu trku pred najvažnijim nastupom u ovom delu sezone a to je trka na 12 sati u Kranju. Pozvani su svi najbolji svetski ultramaratonci među njima i Mihal Šulja što je ogromna čast. Obećavamo rekord Srbije i svetski vredan rezultat Šulje jer se nalazi u fenomenalnoj formi. Kao trening trku istrčao je u jednom danu dve maratonske deonicem, prvu za 2 sata i 38 min ( sa kojom bi pobedio na prvenstvu Srbije u maratonu) a drugu posle tri sata odmora za 2 sata i 47 min. Atletičari koji trče maratone znaju veličinu ovakvog treninga, dodaju za 013info iz AK Dinamo.

    Pančevački atletski klub „Dinamo“ Pančevo nastavlja sa tradicijom osvajanja medalja na svim prvenstvima Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]