Kees-Jan van Overbeeke/Swim Cup Eindhoven
Plivanje

Nova B norma za Anju Crevar!

Pančevo, Pon, 11/04/2016 - 00:28
Tanja Marin

Na Ajndhoven Kupu osvojila dve zlatne, dve bronzane medalje i postavila dva nova apsolutna državna rekorda

Mlada pančevačka plivačica, Anja Crevar ispunila je još jednu B normu za Olimpijske igre u Rio de Ženeiru, pa će se osim svojim primarnih disciplina, 200 i 400 m mešovitim stilom, u Brazilu najverovatnije takmičiti i u disciplini 400 m slobodnim stilom. Ovaj uspeh Anja je ostavrila danas na plivačkom mitingu Ajdhoven Kup u Holandiji, gde je osvojila dve zlatne medalje i dve bronzane medalje uz dva oborena apsolutna rekorda Srbije. 

Od 6. do 10. aprila grad u kojem je osvovana jedna od najpoznatijih svetskih kompanija, ‚‚Filips" bio je domaćin međunarodnog mitinga ‚‚Ajdhoven Kup". Među brojnim kvalitetnim takmičarima iz celog sveta, našlo se i četiri člana reprezentacije Srbije: Anja Crevar, Velimir Stjepanović, Čaba Silađi i Andrej Barna. Najuspešnija je svakako bila članica ‚‚Tamiša" sa četiri medalje i olimpijskom B normom. Na najviši stepenik pobedničkog postolja popela se u disciplini 400 metara mešovitim stilom i 400 metara slobodnim stilom. U toj disciplini je uz ostvarenu B normu postavila novi apsolutni nacinalni rekord otplivavši i svoje do sada ubedljivo najbolje vreme - 4:14.67 (prethodni lični rekord 4:18.06). Bronze su joj pripale na upola kraćim distancama, u disciplinama 200 metara mešovitim stilom i 200 m delfin stilom. U finalnoj trci na 200 m delfin stilom popravila je dosadašnji apsolutni i lični rekord koji sada iznosi 2:14.12 (prethodni je bio 2:14.91). 

Treba napomenuti da se pančevačka mlada plivačica u Holandiji takmičila samo u ove četiri discipline i da je bilans od četiri medalja fantastičan uspeh. Odličnim rezultatima na ovom izuzetno kvalitetnom plivačkom mitingu Anja Crevar je pokazala da se trenutno nalazi u odličnoj formi i da se pripreme za najvažnije takmičenje u sezoni - Olimpijske igre u Brazilu sprovode na najbolji mogući način.

Drugi član Plivačkog kluba ‚‚Tamiš", Čaba Silađi, nije imao mnogo uspeha na Ajndhoven Kupu, jer ga je povreda prepone omela da ostvari bolje rezultate. Prijavio je učešće u tri discipline - 50, 100 i 200 metara prsnim stilom, ali nije se takmičio ni u sprintu na 50 metara niti u trci dugoj 200 metara. U disciplini 100 metara prsnim stilom izborio je plasman u finale, ali je na cilj stigao kao osmi. 

T.M.

 Marketing

Najnovije vesti