• Dobar uspeh srpske vojske na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na pobedničko postolje u „Tenkovskom biatlonu“ popela se ekipa Ruske Federacije koja je iza sebe ostavila Kinu, Kazahstan i Belorusiju. 
     
    Predstavnicima vojski prve tri rangirane zemlje, medalje je uručio ruski ministar odbrane general armije Sergej Kužugetovič Šojgu, koji je zvanično proglasio Međunarodne vojne igre zatvorenim.
     
    Finalu „Tenkovskog biatlona“ i ceremoniji zatvaranja Međunarodnih vojnih igara prisustvovali su i ministar odbrane Srbije, Zoran Đorđević, i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković. Oni su se pre finalne trke susreli sa predstavnicima Vojske Srbije koji su učestvovali na Međunarodnim vojnim igrama i čestitali im na individualnim i ekipnim postignutim uspesima i rezultatima.
     
    Na ovogodišnjem takmičenju naše ekipe učestvovale su u tri discipline. Pontonirci iz Rečne flotile takmičili su se u disciplini „Otvorene vode“ na reci Oki kod grada Murom i osvojili treće mesto. Tenkisti koji su učestvovali na poligonu Alabino u disciplini Tenkovski biatlon osvojili su peto mesto, a pripadnici artiljerijsko-raketne jedinice za protivvazduhoplovna dejstva nadmetali su se u disciplini „Čisto nebo“ na poligonu u blizini grada Jejsk, gde su zauzeli sedmu poziciju.
     
    Međunarodne vojne igre održane su od 30. jula do 13. avgusta na vojnim poligonima u Rusiji, a prvi put se deo takmičenja održavao i u Kazahstanu. Učestvovala je 121 ekipa iz 19 država sveta koje su se nadmetale u 23 različite discipline.

    Autor; 021.rs

    Srpska vojska osvojila je po treće, peto i sedmo mesto na drugim Međunarodnim vojnim igrama u Alabinu, Rusija

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Red vožnje Pantransporta tokom praznika

    Pantransport će od sutra, 1. maja, zaključno sa ponedeljkom, 6. majem, svoje polaske na svim međumesnim i gradsko - prigradskim linijama obavljati prema režimu reda vožnje za nedelju i dane […]

    PANČEVO: Kako da proverite da li ste na biračkom spisku

    Deo jedinstvenog biračkog spiska za područje grada Pančeva, na osnovu koga će se 2. juna 2024. godine održati izbori za odbornike Skupštine grada Pančeva, izložen je na uvid u Gradskoj upravi […]