Foto: DžK „Dinamo"
Prvenstvo Srbije u džudou za mlađe seniore

Andrea Stojadinov prvakinja Srbije

Pančevo, Sre, 28/09/2016 - 20:27
Tanja Marin

Pančevka i reprezentativka Srbije, članica „Dinama", Andrea Stojadinov, okitila se titulom prvakinje Srbije u konkurenciji mlađih seniorki na Prvenstvu Srbije koje je proteklog vikenda održano u Beogradu. Kadetkinja „Dinama" tako je postala trostruka prvakinja naše zemlje, pošto je ove godine u kategoriji džudistkinja do 48 kilograma osvojila i titule prvakinje Srbije u konkurenciji kadetkinja i konkurenciji juniorki, dok je na seniorskom državnom prvenstvu osvojila srebrnu medalju.

Otvoreno prvenstvo Srbije u konkurenciji mlađih seniorki i seniora, tačnije džudoka starosti do 23 godine, održano je u beogradskoj dvorani „Šumice" u organizaciji Džudo saveza Beograd. Na takmičenju je učestvovalo 96 sportista, a među njima je bilo i pet članova „Dinama" koji  su osvojili dve medalje – jednu zlatnu i jednu bronzanu. 

U finalu kategorije do 48 kilograma težine Andrea Stojadinov je savladala Nevenu Milić, takmičarku kikindskog „Partizana". Osim najuspešnije takmičarke „Dinama" u ovoj sezoni, medalju, i to bronzanu, osvojio je Aleksa Stojadinov u konkurenciji mlađih seniora do 66 kilograma. Prvo mesto u ovoj kategoriji osvojio je Denis Jurakić, član beogradskog „Partizana", srebro je pripalo Jovanu Ražnatović iz ODžK „Beograda", dok se drugom bronzom okitio Marko Grandić iz Rume. 

Najnovije vesti

Srbija

SMENA NA ČELU NIS-a: Kiril umesto Kirila

Odbor direktora Naftne industrije Srbije imenovao je Kirila Tjurdenjeva na mesto generalnnog direktora ove regionalne energetske kompanije. Na mesto generalnog Tjurdenjev dolazi sa mesta člana