Foto: Youtube screenshot
Kultura

Samouki slikar iz Pančeva zadivljujućim nastupom obezbedio mesto u finalu takmičenja "Ja imam talenat" (VIDEO)

Pančevo, Čet, 16/03/2017 - 21:28
Mirjana Marić

Pančevci zaista dominiraju na ovogodišnjem takmičenju "Ja imam talenat". Večerašnju emisiju otvorio je nastup našeg sugrađanina Baše Pali (41), koji je u potpunosti iznenadio i oduševio žiri, kao i publiku koja je njegov performans ispratila gromoglasnim aplauzom. Još jedna slika je nastala na nesvakidašnji način, što su i članovi žirija ocenili veoma pozitivnim komentarima.

Žika Todorović je rekao da je njegov nastup nešto najoriginalnije što su videli na ovom takmičenju, a Ana Nikolić da on ovogodišnjem Talentu "daje posebnu težinu". Danica Maksimović ga je nazvala pravim performerom, dok je Rasta ocenio da njegova umetnost doseže i granice nauke.

Mi smo, inspririsani njegovim veštinama, hteli da saznamo kada je počeo da se bavi slikanjem i čime se vodi kada priprema svoje nastupe. 

Pančevac Pali Baša je počeo da slika od svoje treće godine. Iako je u početku to bila njegova omiljena zanimacija, od svoje dvadesete godine počinje da se ozbiljnije bavi ovom umetnošću, a takođe mu to postaje i izvor prihoda. Osim slikanja, bavi se i vajanjem.

Šira publika ga je upoznala kao učesnika takmičenja "Ja imam talenat", gde je svoj dar za slikanjem upotpunio zanimljivim nastupom - autentičnim kostimom i neobičnom pratećom opremom.

- U performansu volim da napravim faktor iznenađenja, trudim se da radim tako da posmatrač do samog kraja bude u nezivesnosti šta će uslediti. Samo slikanje dosta kratko vežbam, oko nedelju dana, rekao je Baša Pali.

Osim talenta za likovnu umetnost i vajanje, jedan period svog života posvetio je i muzici. Ljubav za žičanim instrumentima je nasledio od dede koji je bio tamburaš i njegov prvi izbor je bila mandolina. Kasnije je prešao na gitaru i kao gitarista je sarađivao sa više pančevačkih bendova. Imao je i autorski bend "Antirost" sa kojim je nastupao deset godina. Sada se muzikom bavi samo iz hobija.

Iako ga zbog velike sličnosti porede sa američkim glumcem Džonijem Depom, on za sebe kaže da je "Petar Pan" - dečak koji ne može da odraste.

Pogledajte njegov prvi nastup na takmičenju "Ja imam talenat".


MarketingNajnovije vesti