Sreda, 11. Novembar 2015 - 19:30

Mark Brogan u Apolu

mark-brogan

 

U sredu, 11. novembra u 19:30h biće svečano otvorena vizuelna intervencija Marka Brogana u prostoru Apola. Britanski umetnik koji već više od deset godina živi i radi u Beogradu, Mark Brogan, oplemenio je ulaznu zonu Apola svojim radom promenivši u potpunosti vizuelni doživljaj ovog prostora. U vidu optičke iluzije, prostor je dobio novu dubinu i načine sagledavanja iz različitih perspektiva. Mark Brogran i njegova saradnica, arhitekta, Ana Lazarević, predstavili su koncept ove intervencije na izložbama u Beogradu i Berlinu svaki put prilagođavajući je određenom prostoru. Foto tapet postavljen u Apolu (Pančevo) izrađen je namenski za ovaj prostor i doprineo je kvalitetnijem uređenju prostora za mlade. Sledeća intervencija planirana je da se realizuje u Londonu sledeće godine.

Mark Brogan je rođen u Londonu. Studirao je umetnost na Goldsmit univerzitetu i sada se tamo usavršava. U Beogradu živi i radi od 2005. godine. Izlagao je u Britaniji, Srbiji, Nemačkoj, Egiptu, Holandiji, Americi, Turskoj, Italiji, Japanu....

Vizuelna intervencija u prostoru Apola realizuje se u okviru programa "Artscape" kojeg producira Refraction tim iz Pančeva. Projekat se realizuje u partnerstvu sa Domom omladine Pančevo, uz podršku Grada Pančeva.

Maksima Gorkog 6
26101 Pančevo
Serbia
Sreda, 11. Novembar 2015 - 19:30