Utorak, 20. Oktobar 2015 - 19:00

U SUSRET 18. PANČEVAČKOM JAZZ FESTIVALU - Musica Nuda

musica nuda

 

U utorak, 20. oktobra na Sceni Kulturnog centra Pančevo, u 19 časova održaće se koncert italijanskog muzičkog sastava Musica Nuda kojiće ujedno biti i uvod u predstojeći 18. Pančevački Jazz Festival. Koncert je organizovan u saradnji sa Italijanskim insititutom za kulturu u Beogradu.

Izgleda da je srećni susret udesila sudbina, koja je spojila dvoje muzičara, oni sada nose ime „Gola muzika“. Pevačica, solista, koja je već imala četiri albuma, Petra Magoni, u januaru 2003. je planirala program mini turneje po pojedinim malim klubovima u „svojoj“ Toskani sa prijateljem gitaristom. Upravo na dan prvog koncerta, prijatelj se razboleo. Petra, umesto da pomeri datum koncerta, zamolila je Feruča, koji je bio kontrabasiasta u grupi Avion Travel, da ga zameni u poslednjem trenutku.

Koncert je imao veliki uspeh koji je dvoje muzičara  „Voice ’n’ bass” naveo da nastave zajedno, za nekoliko nedelja su pripremili repertoar sastavljen od pesama koje najviše vole i tokom samo jednog dana uspevaju da snime svoj prvi album „Gola muzika“ pod naslovom koji posle postaje i njihov zajednički projekat. 

Za dvanaest godina intezivnog rada po celom svetu, „Gola muzika“ je sakupila značajna priznanja kao što su „ Targa Tenco 2006.“u kategoriji interpretacija, nagradu za najbolju turneju  „Miglior Tour“ u Mei de Faenza 2006. i u Francuskoj , „Les quatre cles de Telerama“ 2007. godine. Tokom godina. Feručo i Petra su proneli svoj projekat širom sveta, dostigli su i ugledne prostore kao što su Olimpija u Parizu i Ermitaž u Sankt Petersburgu. Bili su gosti na festivalu Pina Bausch, i takođe u Nemačkoj, bili su predgrupa na  koncertu Al Žiroa.(Al Jarreau).

U martu 2014. bili su jedini muzički gosti koji su nastupili na Svetskom danu pozorišta („Giornata Mondiale del Teatro“) koji se odvijao na svečanosti u Senatu Republike Italije, na kojoj je prisustvovao i predsednik Pjetro Graso. Tokom dvanaest godina Petra i Feručo su realizovali 1000 koncerata, izdali šest studijskih diskova, dva „živa“ albuma i jedna dvd. 

Official Web Site www.musicanuda.com

Facebook www.facebook.com/MusicaNuda

Twitter @musicanuda

You Tube www.youtube.com/user/MUSICANUDAOFFICIAL

 

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Utorak, 20. Oktobar 2015 - 19:00