ljiljana spasic Foto: Medija centar Beograd
Društvo

Nagrada „Osvajanje slobode” predsednici Građanske akcije Pančevo Ljiljani Spasić

Pančevo, Sre, 21/09/2016 - 13:01
Vladimir Đoković

PANČEVO, 21. septembar – Nagrada „Osvajanje slobode” ove godine biće dodeljena Ljiljani Spasić, predsednici NVO „Građanska akcija” Pančevo. Ovo priznanje se dodeljuje ženama zaslužnim za afirmaciju demokratije, ljudskih prava, a i tolerancije, a ove godine biće dodeljena šesnaesti put.

Pančevka Liljana Spasić je aktivistkinja još od početka 90-ih godina. Već dvadeset godina na čelu je „Građanske akcije “ Pančevo čija je i utemeljiteljica. Ova nevladina organizacija kroz brojne javne oblike svog delovanja afirmiše demokratiju, ljudska prava i toleranciju među ljudima.

Nagradu „Osvajanje slobode” dodeljuje Fond Maja Miršičević-Tasić, a tradicionalno se dobitnicama svečano uručuje 24. septembra na dan izbora održanih 2000. godine. Ove godine uručenje će biti u Ustanovi kulture „Parobrod” u Beogradu.

O dobitnici godišnje nagrade „Osvajanje slobode” odlučuje žiri koji čine dosadašnje dobitnice nagrade iz prethodnih godina među kojima su i profesorka Srbijanka Turajlić, novinarke Olja Bećković, Brankica Stanković i Danica Vučinić, aktivistkinja Aida Ćorović, Ružica Đinđić.

Ljiljana Spasić, predsednica NVO „Građanska akcija” Pančevo, za svoj dvodecenijski rad već je nagrađivana. Pored ostalih priznanja dobila je i nagradu „Biljana Kovačević Vučo” za doprinos zaštiti ljudskih prava. 

Najnovije vesti

Sport
Kris Kros Pančevo

Poraz Kris Krosa od Svetog Đorđa

KK Kris Kros  je u okviru 4.kola 1 MRL-Sever ugostio lidera na tabeli i glavnog favorita za ulazak u drugu ligu , tim KK Sveti Đorđe (Žitište ).Gledaoci su imali prilike da vide snažan i dobro

Kultura
Seoba Srba Paja Jovanović Narodni muzej Pančevo

Seoba Srba pred Novosađanima

Remek–delo Paje Jovanovića „Seoba Srba“, koje se nalazi u fundusu Narodnog muzeja Pančevo biće izloženo u Muzeju Vojvodine od 26. oktobra do 13. novembra. Prilika da Novosađani uživaju u slici,

Kultura

„Paunović" najbolji u Vojvodini

KUD Stanko Paunović NIS RNP je, na 53.Festivalu muzičkih društava Vojvodine, osvojio prvo mesto i zlatnu plaketu. Festival je održan 23. oktobra u Rumi., a učestvovalo je četrnaest ansambala koji