Društvo

PANČEVO: U prva tri meseca kod gradskih preduzeća rashodi veći od prihoda

Pančevo, Ned, 04/06/2017 - 08:55
Vladimir Đoković

 

 

Ukupni prihodi 16 pančevačkih javnih preduzeća za prva tri meseca ove godine iznosila su milijardu i 67 miliona dinara što je 112 miliona dinara manje od planiranih prihoda za prvi kvartal. U dokumentu koji je usvojilo Gradsko veće navodi se da su i ukupni rashodi u ovom sektoru manji od planiranih i to za više od 190 miliona. Prema gradskim planovima očekivani negativni rezultat u ovom sektoru trebalo je da bude veći od 153 miliona dinara a minus je sveden na 73,8 miliona dinara.

Tajna je u rezultatu JKP “Grejanja” kod kojeg je rezultat u prva tri meseca negativan, ali daleko manje od planiranog minusa. Naime planiran je minus od 156 miliona dinara a poslednjeg dana tromesečja Grejanje je dugovalo 89,8 miliona dinara.

Poznato je da se usluge ovog preduzeća plaćaju 12 meseci godišnje a da su rashodi Grejanja skoncentrisani upravo tokom nekoliko zimskih meseci. Pa otuda i gubitak u zimskom period.

Razlika između plana i realizacije postoji i kod Vodovoda. Planiran je pozitivan rezultat od 2,8 miliona dinara a zabeležen je negativni rezultat od 15 miliona dinara. Marketing

Najnovije vesti